Поділитись:

Підсумки виконкому: зміна руху маршруток і режим роботи для "Решітка-бару"

Середа, 06 грудня 2017, 21:00

Луцький міськвиконком засідав майже 5 годин 6 грудня, аби розглянути всі питання порядку денного.

Відтак стартували з того, що затвердили Програму відшкодування частини суми кредитів ОСББ та ЖБК, залучених на впровадження в будинках енергоефективних заходів на 2018-2020 роки.

Також цей виконком запам'ятається багатьом лучанам і тим, що під час засідання збільшили тарифи на вартість послуг, яке надає "Луцьктепло". Директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна пояснила, що ця необхідність виникла тому, що НАК "Нафтогаз України" продає газ для ДКП за вищими тарифами в порівнянні з тими, за якими підприємство постачає лучанам тепло.

***

72 дітям із сімей переселенців Луцькрада забезпечить безкоштовний проїзд у луцьких тролейбусах. Окрім них, безкоштовно зможуть їздити й деякі інші категорії пасажирів, а саме:

  • інваліди війни, учасників бойових дій;
  • особи-членів родин загиблих та померлих;
  • діти-інваліди до 18-ти років (з одним супроводжуючим);
  • інваліди з дитинства першої та другої груп;
  • інваліди по зору та інваліди з ураженням опорно-рухового апарату першої та другої груп (з одним супроводжуючим інваліда першої групи);
  • постраждалі від аварії на ЧАЕС першої категорії;
  • учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС другої категорії;
  • ветерани ОУН-УПА;
  • бійці-добровольці АТО;
  • особи, визнані жертвами нацистських переслідувань;
  • почесні лучани і навіть працівники департаменту муніципальної варти.

Важливим для міста стало і ухвалене на виконкомі рішення про зміни в транспортній мережі міста. Виконком розглянув і затвердив проект рішення "Про затвердження мережі автобусних маршрутів загального користування в місті Луцьку у новій редакції".

Також, продовжуючи "транспортну" тему, варто згадати й про оголошення конкурсу серед перевізників (якому дали старт на грудневому виконкомі) на два маршрути - №14 та №31.

***

"Закінчились гаражі, вирішили взятись за паркани?" – такими словами член виконкому Ігор Алексєєв зреагував на намір муніципальної варти впорядкувати прибудинкові території шляхом знесення незаконно встановлених там парканів. Після тривалої суперечки все ж таки вирішили це питання відкласти на потім. Точніше – дали доручення головній муніципалці Юлії Сиротинській на наступне засідання зробити фото кожного паркану, який вона хоче зносити, а виконкомівці вже вирішать: варто чи ні.

Дали добро муніципальній варті на знесення металевих конструкцій за такими адресами: вулиця Залізнична, 1; Коперника 8 а; Відродження, 39 а; Черняховського, 1; 8 Березня, 26; Президента Грушевського, 23. Кіоск-зупинку на вулиці Данила Галицького вирішили поки що лишити в спокої. Оскільки один із членів виконкому запропонував дізнатись у юристів, як могла б міська рада його використовувати. Адже після того, як знесуть цю зупинку, все одно доведеться витрачати кошти, щоб встановити нову. Тому вирішили, що почекають висновків юристів, а тоді діятимуть.

***

На грудневому засіданні виконкому встановили й цілодобовий режим роботи для нещодавно відкритого у місті закладу "#бар" (Хештегбар). В.о. міського голови Григорій Пустовіт висловив свою інтерпретацію назви закладу – "Решітка-бар", чим розвеселив присутніх.

Також цілодобовий режим роботи отримав і кінокомплекс, що у "Порт-сіті".

"Карабасу-Барабасу", що на Винниченка, погодили режим роботи до 03:00, а закладу "Карабас-Барабас", що на проспекті Волі, – до 23:00.

До 23:00 працюватиме й кафе "Космос", на Коновальця, 1. Також до 23:00 працюватиме й мережа піцерій "Соло".

Замість цілодобового режиму роботи автомийці "ХайВей", що на Данила Галицького, обмежили режим роботи до 22:00. Згадавши, що у власників немає порядку з документами, а лучани, що мешкають поблизу, часто скаржились на шум від цього закладу.

***

Виконкомівці дали дозвіл на розміщення тимчасових споруд підприємцю Ірині Шваюк на проспекті Соборності, 15, "Волиньтабаку" на Винниченка, 24, Михайлу Дячуку на Клима Савура,31, також дозволили розширити кафе у парку Лесі Українки підприємцю Орисі Шереметі.

Дозволили розмістити споруду підприємцю Шабуніну на вулиці Карпенка-Карого, 46 а.

Втім таким підприємцям, як Рудю та Морозову пощастило менше. Адже тимчасову споруду на вулиці Дубнівській Рудю не дозволили розмістити. Так само й Морозову не дозволили розмістити групу тимчасових споруд на Набережній поблизу автомийки. Члени виконкому сказали, що, найімовірніше, віддали б пріоритет на розміщення таких споруд власникам автомийки, які облагородили ту частину ділянки і "оживили" це місце.

Так само не дозволили проводити невід'ємні поліпшення орендованого приміщення на проспекті Волі, 4 підприємцю Тетяні Єловій. Також не дозволили проводити таких поліпшень й ТзОВ "Фабрика моди "Лілус" в орендованому ними приміщенні на вулиці Червоного Хреста, 16.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів