Поділитись:

У Луцькому СІЗО пояснили причину смерті ув'язненого

Понеділок, 04 грудня 2017, 17:57
У Луцькому СІЗО пояснили причину смерті ув'язненого

Керівництво Луцького СІЗО пояснило, через що помер ув'язнений 25-річний Дмитро Листовничий.

Відповідно до документів, скерованих судом, громадянин Дмитро Листовничий, який вкрав пляшку спиртного напою в одному з супермаркетів Володимира-Волинського, був затриманий 18 жовтня 2017 року. Про це йшлося 4 грудня на зустрічі керівництва СІЗО з пресою.

Начальник луцького СІЗО – підполковник Сергій Киреєв повідомив, що чоловік з 2016 року перебував на обліку в лікаря-нарколога, оскільки мав алкогольну залежність, і був 5 разів судимий за вживання наркотиків.

Після доправлення в СІЗО 19 жовтня він був обстежений лікарями ізолятора. Начальник медичної частини луцького СІЗО Петро Степанович розповів, що через встановлений діагноз алкогольної залежності він для профілактики призначив два препарати ув'язненому. Адже люди, які мають залежність, зі слів лікаря, тяжко переносять "синдром відміни", тому препарати вводились для полегшення його стану.

Після того, як він був оглянутий медиками, чоловік був доправлений в камеру режимного корпусу, де знаходився дві доби. Звідти його виводили двічі, щоб надати медичну допомогу, оскільки в чоловіка раптово розпочались психічні розлади.

КамераКамера

22 жовтня о 16:45 черговий Луцького СІЗО помітив, що Листовничому в камері стало зле. До цього, перебуваючи в камері, він неодноразово стукав у двері руками, ногами та головою.

"В народі це називають "біла гарячка", – пояснив Сергій Киреєв.

О 16:48 прибув начальник медчастини, і вони разом з фельдшером почали надавати медичну допомогу та викликали бригаду, яка здійснила реанімаційні заходи для Листовничого.

О 17:30 констатували смерть та викликали працівників слідчо-оперативної групи для констатації цього факту.

"Всі необхідні медзаходи, які були необхідні, проводились в умовах слідчого ізолятора", – пояснив Сергій Киреєв і запевнив, що працівники СІЗО не вчиняли жодних дій, які б могли призвести до смерті ув'язненого.

Причина смерті, за висновком судово-медичної експертизи, – цироз печінки та гепатит С.

Депутат Анна Мовяк поцікавилась, як оглядали лікарі з Володимира-Волинського людину і написали, що вона здорова, якщо це не так.

"Це питання цікаве, бо довідка, надана лікарнею Володимира-Волинського, не відповідає дійсності, бо встановлено гепатит С і цироз печінки. Мені самому цікаво, як зробили довідку, що він здоровий і може перебувати в умовах слідчого ізолятора", – сказав Сергій Киреєв.

Надрукувати
мітки:
коментарів