Поділитись:

За тиждень на грип і ГРВІ захворіли 5,5 тисяч волинян

Понеділок, 04 грудня 2017, 17:54
За тиждень на грип і ГРВІ захворіли 5,5 тисяч волинян

На Волині спостерігається ріст захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Підйом захворюваності відбувається за рахунок групи респіраторних інфекцій.

Про це розповіла в.о. директора ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" Наталія Янко, – повідомляє "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України".

З початку епідемічного сезону (02.10.2016 – 04.12.2017 року) в області зареєстровано понад 40 тис. хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, вже перехворіло до 4 % населення.

Із загальної кількості хворих понад 65 % становлять діти віком до 17 років, тобто 11 % дитячого населення. За цей же період госпіталізовано понад 1,2 тис. хворих, 75 % з яких діти до 17 років.

Захворюваність в епідсезоні 2017 – 2018 рр. наразі не перевищує рівень аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

Протягом останнього тижня на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області захворіли понад 5,5 тисяч осіб, що на 6,5 % більше, ніж попереднього. На сьогодні показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 31,8 %. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області. Найвищі показники захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції зареєстровані в Камінь-Каширському, Маневицькому районах, містах Луцьку та Нововолинську, найнижчий – в Іваничівському, Локачинському та Ратнівському районах. Із числа хворих діти до 17 років становили понад 67 %.

Від початку епідсезону 2017-2018 рр. проведено близько 240 досліджень на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, віруси грипу поки що не виявлені. На сьогодні в області домінують збудники гострих респіраторних захворювань (віруси парагрипу, аденовіруси, риновіруси та інші).

Проте в Україні у 9 випадках уже виявили віруси грипу: Харківська область – сезонний грип А, Сумська — сезонний грип В, Хмельницька — сезонний грип А та А(Н1N1) пандемічний).

Надрукувати
мітки:
коментарів