Поділитись:

Відпочинок у Луцьку: що, де і за скільки (відео)

Субота, 02 грудня 2017, 13:10

Познайомитися із Луцьком можна за один день, однак приємних вражень вистачить надовго.

Про особливості відпочинку у Луцьку розповіли у сюжеті для Фактів.

Найперше, що тішить око туриста у Луцьку, який приїхав сюди потягом – залізничний вокзал. Будівля зовні нагадує замок. На виході з вокзалу – інформаційні таблички з переліком головних туристичних принад міста.

Звідси до центру кілька кілометрів. Туди їдуть усі міські тролейбуси та маршрутки по 2 та 4 гривні відповідно. Але можна прогулятися й пішки.

Гордість Луцька – замок Любарта, зведений у 14 столітті литовським князем. Це один з найбільших і найкраще збережених в Україні замків.

Також можна піднятися на в'їзну вежу замку. Її висота – 28 метрів, подолати потрібно аж 112 кам'яних сходинок. Але піднятися туди варто, бо з оглядового майданчика відкривається неймовірний вид на старе місто, парк відпочинку, старовинні храми.

Вхід у замок 20 гривень за дорослого, плюс 10 за екскурсію. Екскурсія ж усім старим містом обійдеться у 200 гривень.

У Луцьку можна поїсти як нашвидкуруч, так і засісти в затишному ресторанчику.

Тістечка з кавою обійдуться у 50 гривень. Поїсти в Луцьку недорого. Піца від 80 гривень. За смачний обід з різними стравами до 150.

Заночувати можна в готелі за 500 гривень на двох, або ж у хостелах – 100 гривень за людину. Загалом півтори тисячі гривень на день вам вистачить сповна.

Надрукувати
мітки:
коментарів