Поділитись:

Волинські шахтарі припинили акцію протесту

Середа, 29 листопада 2017, 20:25
Волинські шахтарі припинили акцію протесту

На Волині гірники шахти "Бужанська" припинили акцію протесту і піднялися на поверхню. Відповідне рішення ухвалили за наслідками перемовин із головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Нагадаємо: раніше Володимир Гунчик зустрівся із представниками незалежної профспілки копальні "Бужанська". Сторонам вдалося досягти певних домовленостей, аби врегулювати ситуацію, адже гірники через невиплату заробленого не піднімалися із шахти. Тож голова ОДА, працюючи в Києві, мав ряд зустрічей, де головною темою для розмови було саме шахтарське питання

Зі слів голови первинної профспілкової організації "Незалежна" відокремленого підрозділу шахти "Бужанська" ДП "Волиньвугілля" Богдана Макарчука, гірники прийняли рішення призупинити акцію протесту й піднятися нагору.

"Шахтарі дослухалися, зважили, що досягнуто домовленостей із Володимиром Петровичем і він лобіює питання, що є співпраця голови облдержадміністрації та профспілки, і вже всі піднялися", – зазначив він.

Гірники призупинили акцію протесту до 8 грудня. Вже зараз до праці стала наступна зміна "Бужанки" й взялася за видобуток вугілля.

Проте шахтарі не лише вимагають виплатити заробітну плату. У них є ряд вимог: негайно провести фінансовий аудит ДП "Волиньвугілля", звільнити керівника пана Зоріна, не перешкоджати профспілковій діяльності та не гальмувати хід тих справ щодо ДП, якими займаються правоохоронці.

На думку Володимира Гунчика, волинська вугільна галузь потребує докорінної реорганізації. Зокрема слід запровадити комплексний підхід: фактично ліквідувати "Волиньвугілля", утворити шахтоуправління, керівником якого має бути директор 10-ї шахти, а його заступники – керівниками решти копалень.

Окрім того, вважає голова Волинської ОДА, є потреба змінити шлях надходження фінансів для завершення будівництва "десятки", аби відкинути так звані "прокладки". Загалом же, переконаний голова облдержадміністрації, зміна підходів в управлінні та добудова хоча б першої черги 10-ї шахти відкриють великі перспективи для волинських гірників та галузі загалом.

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
15:50
04 березня 2024
26 лютого 2024
23 лютого 2024
16 лютого 2024
10:15
11 лютого 2024