Поділитись:

Лучани замість "Мафії" гратимуть у "Криївку" (фото)

Середа, 29 листопада 2017, 13:03

"Криївка – українізований варіант популярної гри "Мафія", проте з персонажами з української історії: як позитивними (вояки УПА), так і негативними (солдати НКВС)

Вперше такий варіант гри запустила організація "Молодий Народний Рух". Працівники Луцького КЗ "Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк" взяли за основу правила, проте змінили зовнішній вигляд карт і персонажів, – інформує прес-служба Луцької міської ради.

Ідея клубу – спонукати молодих українців цікавитись своєю історією навіть в ігровій формі, адже для молоді ігрова форма пізнання – одна з найбільш дієвих. А фрагмент боротьби УПА проти НКВС може спонукати поширювати знання в цьому напрямку.

Презентація гри планується у другій декаді грудня. Також того ж місяця запланований перший міський шкільний турнір з цієї версії гри.

"Школярі вивчають історію, формують своє бачення світу та історичної ретроспективи, тому для них подібний формат пізнання буде корисним" – вважають організатори.

Ймовірно, паралельно відбудеться також етап для дорослих, за певної кількості зголошених попередньо учасників.

За успішного поширення гри планується зробити щотижнево чинний клуб на базі Центру НПВ, внутрішню рейтингову систему гравців, інші розширення.

Надрукувати
мітки:
коментарів