Поділитись:

Власники нерухомості сплатили до бюджетів Волині більше 40 мільйонів

Понеділок, 27 листопада 2017, 11:41

Власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, протягом десяти місяців 2017 року спрямували до місцевих бюджетів Волині понад 40 мільйонів гривень податку на нерухомість.

Таким чином, завдяки оподаткуванню нерухомості громади Волині цього року отримали на 71 відсоток коштів більше, – відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

"Перспективність оподаткування нерухомого майна для місцевих бюджетів – очевидна. Якщо взяти до уваги, що саме податок на нерухомість як складова податку на майно є потенційно бюджетоутворюючим, то питанню його якісного адміністрування фахівці ДФС приділяють належну увагу", – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що лідери територіальних громад володіють достатньою інформацією про об'єкти нерухомості, що підлягає оподаткуванню.

"Оскільки вся сума сплаченого податку на нерухомість поповнює місцеві бюджети територій, на яких знаходяться об'єкти нерухомості, то своєчасному надходженню коштів сприятимуть спільні заходи ДФС в межах компетенції та місцевого самоврядування для інформування власників майна про необхідність перерахувати визначені кошти до бюджету", – підсумувала Світлана Савчук.

Нагадаємо: Податковий кодекс України також передбачає право громадян-власників нерухомого майна провести звірку наявної в ДФС інформації щодо майна, яке оподатковується.

Надрукувати
мітки:
коментарів