Поділитись:

Що їсти та про що думати в Різдвяний піст

Неділя, 26 листопада 2017, 15:15

Різдвяний піст в православному світі починається з 28 листопада, а закінчується 6 січня.

Він також відомий як Пиллиппів піст, оскільки починається в день пам'яті апостола Пилипа, і триває 40 днів. Його головною метою є не тільки утримання від заборонених продуктів, а духовне очищення від гріхів, які накопичилися за рік, пише Politeka.

Під час цього посту слід робити добро, утриматися від поганих думок, образ і спокус, а також прощати своїх кривдників.

Слід уточнити, що під час посту необхідно повністю виключити їжу тваринного походження: м'ясо, яйця і молочні продукти. Всі інші обмеження залежать від дня тижня. Наприклад, в понеділок, середу і п'ятницю забороняється вживати рибу. Замість цього можна їсти лише рослинну їжу без олії. А щовівторка і щочетверга дозволяється рослинна олія.

У вихідні, аж до 2 січня, дозволяється вживати рибу. Уточнимо, що найбільш суворим піст вважається 6 січня, під час Святвечора. Тоді слід повністю відмовитися від їжі до появи на небі першої зірки. Після цього дозволена кутя та різні види каш.

Звернемо увагу, що піст далеко не всіх такий строгий. Так, рекомендується не обмежувати себе у їжі вагітним та жінкам, які годують грудьми, а також людям похилого віку та дітям.

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 травня 2020
02 травня 2020
20 квітня 2020
17 квітня 2020
13 квітня 2020
07 квітня 2020
06 квітня 2020
01 березня 2020
24 лютого 2020
13 грудня 2019
07 грудня 2019
28 листопада 2019
21 листопада 2019
18 листопада 2019