Поділитись:

Свободівці продовжують блокувати російські вантажівки

Неділя, 28 лютого 2016, 17:11

Свободівці розширюють географію блокування російських вантажівок на кордонах України.

У неділю, 28 лютого, житомирські та овруцькі "свободівці" розпочали акцію із блокування руху російського вантажного транспорту територією України з боку Білорусі. До них доєднались і однопартійці з Сумщини. Пише Вголос.

Також сьогодні організовано блокпост у селі Гамаліївка, що при в'їзді у Львів. Зокрема, активісти Жовківської та Львівської "Свободи" уже зупинили там 5 російських вантажівок.

На Волині в пункті пропуску "Доманове", за словами очільника Ратнівської районної організації ВО "Свобода" Миколи Горбачука, активісти зупинили чергову російську вантажівку. Нагадаємо, що напередодні, 27 лютого, 9 російських вантажних автомобілів під конвоєм загонів національної поліції з Луцька прорвалися біля пункту пропуску "Доманове".

На Буковині, за словами голови Чернівецької обласної організації ВО "Свобода" Ярослава Когутяка, у пункті пропуску "Порубне" за ніч зупинено ще дві російські вантажівки. На чергуванні перебувають свободівці Вижницької районної організації ВО "Свобода".

Активісти Конотопської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" разом з депутатами - свободівцями у Сумській обласній раді розпочали блокаду російських вантажівок та фур на трасі "Київ - Москва" в районі Батурина.

Свободівці розгорнули блокпост на трасі та облаштували побут. Націоналісти розписують графік чергування та планують цілодобово організувати роботу блокпосту, аби блокувати пересування російських вантажівок територією України.

Організатори зазначають, що ця блокада - вимушений крок, адже український уряд на чолі з Арсенієм Яценюком продовжують вести бізнес з країною-агресором. Ба більше, останнє рішення уряду про супровід поліцією та Нацгвардією російських вантажівок територією України є прямим фактом здачі інтересів України.

У Житомирській області на околиці райцентру Овруч свободівці зупинили три вантажівки з російськими номерами, які в'їхали на територію України зі сторони Білорусі.

Прикордонники на пункті пропуску "Виступовичі" пропустили вантажівки, але близько 13:00 на свободівському блокпосту автівки було зупинено.

"Після нашого нетривалого спілкування з водіями вони розвернули вантажівки і поїхали назад. Ми запевняємо, що наша акція буде тривалою і блокпост діятиме цілодобово", - зазначив голова Житомирської міської організації ВО "Свобода", депутат міської ради Віктор Брокарєв.

Нагадаємо, що 26 лютого 2016 року активісти Всеукраїнського об'єднання "Свобода" разом з небайдужими громадянами розпочали акцію із блокування руху російського вантажного транспорту територією України.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
16:46
22 березня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
07:25
25 лютого 2024
13:38