Поділитись:

#Cім_сорок. Якщо бракує натхнення

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 25 листопада 2017, 07:40
#Cім_сорок. Якщо бракує натхнення

Дорога – це завжди історія. Особливо зранку, коли вона пролягає між селами, а навушники залишилися десь в іншій сумці.

Це як інша республіка. Безчасова, бо минуле позаду, а теперішнє постійно наздоганяє майбутнє, безпросторова, бо зранку не дуже й видно через запітнілі віконця, де ти є. Зі своїм президентом-водієм, зі своїми законами і умовними правилами. Тут люди такі, якими вони є. І про них тут можна дізнатися не все, звісно, але багато. Аж так, наче зріднитися.

І про Гальку, яка вже всіх дітей оженила, і про Надьку, дочка якої добру роботу знайшла у столиці, і про те, де, з ким і як Колька день народження відсвяткував. А ще автобус повен експертів. Тут дадуть таку оцінку Президенту й уряду, що політологи відпочивають. І розкажуть, хто був правий, а хто – ні на "Стосується кожного". А ще порадять, чим лікуватися, коли застуда, як боротися із безсонням, коли ліпше картоплю садити і чим від жуків обробляти, де дешевше цукор купити, чи здорожчає хліб і багато-багато іншого.

А якщо пощастить, то в автобусі можна вигідно виторгувати молока чи сметани в жіночок, які везуть товар на продаж. Дерева, котенята чи курчата – чого тільки нема по-сусідству.

Як їдеш у п'ятничний пік, коли студенти роз'їжджаються додому, то й про освіту чимало цікавенького можна дізнатися. Як, хто й куди вступив, до кого можна не ходити на пари, а в кого треба "зазубрювати", як кого звуть позаочі і хто "бере на лапу".

Тільки ж тут є одна проблемка: стіни мають вуха, навіть такі стіни, як в автобусі. І для розповідей про сокровенне тут не місце – пам′ятайте.

Такі поїздки завжди колоритні. І, попри бурчання водіїв і крики пасажирів, не злі. Це джерело сюжетів для романів, пісень, серіалів, анекдотів. Тому якщо раптом комусь забракне натхнення або спілкування – вам сюди. І при таких умовах гицання ямами і горбками промайне, наче хвилина.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
26 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024