Поділитись:

Годі нюхати та облизуватись!

П'ятниця, 24 листопада 2017, 07:40

Кількість аварій на українських дорогах збільшується шаленими темпами. На трасах за межами населених пунктів, на вулицях міста, навіть у дворах між будинками щодня хтось потрапляє під колеса авто.

Ні десятки повідомлень у ЗМІ, ні моторошні фото з місця подій, ні збільшення штрафів не змінюють ситуацію. Комусь "щастить" більше – відбуваються переляком і кількома синцями, а над кимось ллються сльози рідних…

І всі начебто усвідомлюють свою відповідальність (і водії, і пішоходи), і знають правила дорожнього руху (не всім же купили чи подарували водійські посвідчення), та статистика чомусь не тішить.

Збільшення штрафів стало "подвигом" для наших владців, та "подвиг" виявився не надто результативним – водії у стані алкогольного сп'яніння, перевищення швидкості, необережність за кермом. Штрафи, схоже, всім "до лампочки".

Тож декого "згори" осяйнула інша геніальна думка – зменшити швидкість руху автомобілів на міських дорогах з 60 км/год до 50 км/год. Та поки думку "розжовують" у комітетах, вулицями носяться шумахери (і спідометр показує далеко не 60 км/год).

Хтось із політиків пішов ще далі – ініціював обов'язкове використання світловідбивних наліпок на одязі дітей. Нібито правильна думка, адже багато ДТП трапляються у темну пору доби. Але чому тільки для дітей? Чи дорослим "стрьомно" таке носити?

Здається, говорили і про відеоспостереження на дорогах – аби легше знаходити порушників і доводити їх винуватість, щоб не було шансів "відмазатись". Але далі розмов справа не рушила з місця.

Прикро стає від того, що між ідеєю і її впровадженням – тисячі втрачених життів.

Норми, які давно "з'їли і перетравили" у більшості європейських країн, наші "світлі уми" тільки "нюхають" і "облизуються" над ними. Невже успішний досвід і статистика не є вагомим аргументом для запровадження хоча б мінімальних змін?

А поки "вгорі" "нюхають і облизуються", будьте обачні. Ні оленів вам, ні курок на дорозі!

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
15:41
21 березня 2024
12:51
20 березня 2024
19 березня 2024
18 березня 2024