Поділитись:

У СНУ знайшли винних у скандалі щодо "декомунізаційного" закону

Четвер, 23 листопада 2017, 13:11

У Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки розповіли, що на адресу вишу надійшов лист від судді-доповідача Віктора Колісника з проханням повідомити позицію фахівців щодо "декомунізаційного" закону.

Вивчити це питання та підготувати відповідь доручили декану юридичного факультету Оксані Лабі, – повідомляє прес-служба ВНЗ.

Викладачі кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету СНУ імені Лесі Українки Володимир Кравчук та Ольга Юхимюк підготували науково-експертну позицію, яка не відповідає позиції університету та ректора.

"Керівництвом університету не було приділено належної уваги цьому питанню, оскільки воно було на контролі декана юридичного факультету. Відтак науково-експертна позиція окремих викладачів кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету – лише їх власна. Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки та ректор повністю підтримують Закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", – йдеться у повідомленні.

Наразі у СНУ створили комісію з фахівців конституційного права та здійснюють службову перевірка щодо науково-експертної позиції викладачів кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету, результати якої будуть розглянуті на засіданні вченої ради університету.

Нагадаємо: Конституційний суд у процесі розглядуподання 46 народних депутатів від "Опозиційного блоку" та інших фракцій щодо неконституційності "декомунізаційного" законку звернувся за експертною думкою до восьми національних університетів. Своєю чергою науковці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки дійшли висновку, що більшість положень закону суперечать ряду міжнародних правових норм та Конституції України.

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 жовтня 2023
31 серпня 2023
12:56
25 серпня 2023
20 липня 2023
14 червня 2023
24 квітня 2023
31 березня 2023
12:14
05 лютого 2023
22 листопада 2022
30 жовтня 2022