Поділитись:

Як на Волині визначити вартість нерухомості: поради

Середа, 22 листопада 2017, 14:00

Волинянам пояснили, як визначати та коригувати вартість об'єкта нерухомості.

Про це йдеться на сторінці компанії "Атланта Нерухомість" у Facebook.

1. Переглянути ЗМІ

Наприклад, газети "Волинські оголошення", "Афіша Волині", "Волинський ринок"; сайти: OLX, Dom.ria, Est.ua, Toplutsk, Mirkvartir.ua для того, щоб виявити середню ціну на подібні об'єкти нерухомості. Необхідно врахувати, що зазначена в ЗМІ ціна є досить умовною, тому що здійснювати аналіз за цією категорією можна на початку, коли житло виставлене на продаж, і в кінці, коли житло вже продане. І вартість буде не однаковою.

2. Обдзвонити

Перетелефонувати усім аналогічним об'єктам нерухомості, щоб з'ясувати середньостатистичну вартість аналогічних об'єктів. Щоб зрозуміти, які можуть бути заперечення у потенційних покупців, необхідно визначити, як довго продається об'єкт нерухомості, як часто відбувається огляд житла і які причини відмови від покупки.

3. Проаналізувати

Отриману інформацію і визначити реальну вартість нерухомості. При встановленні ціни необхідно звернути увагу на індивідуальні особливості нерухомості. Визначити реальну вартість – це означає з'ясувати, чи можна продати об'єкт нерухомості при аналогічній вартості за 2 місяці або менше. Якщо об'єкт продається довше 2-х місяців, то його вартість явно завищена.

4. Робити щотижневий аналіз ринку нерухомості

Це потрібно для перевірки відповідності ціни ринковій. У разі зміни цін на ринку вашу ціну необхідно також скорегувати.

Надрукувати
мітки:
коментарів