Поділитись:

ПриватБанк відсудив у волинянки майже два мільйони боргу

Субота, 27 лютого 2016, 13:18
ПриватБанк відсудив у волинянки майже два мільйони боргу

Між жителькою Ковеля та місцевим відділенням "ПриватБанку" 29 січня 2008 року було укладено кредитний договір, за яким жінка отримала кредит у сумі 42 тисячі доларів зі сплатою відсотків за користування у розмірі 16 % на рік на суму залишку заборгованості.

Разом із тим банк та двоє фізичних осіб уклали договори поруки, за якими останні поручалися за виконання позичальницею своїх обов'язків за кредитним договором. Про це пише видання Kowel.com.ua.

Однак станом на листопад 2015 року борг жінки за кредитом сягнув 165 460,83 доларів.

Як свідчить заочне рішення Індустріального районного суду Дніпропетровська за позовною заявою "ПриватБанку" до "Акцент-Банку", позичальниці та двох її поручителів, було стягнуто солідарно з жінки та одного поручителя суму, що еквівалентно 84 426,54 доларів.

Щодо іншого поручителя, в задоволенні позову проти нього було відмовлено. Суд виходив з того, що ця особа не може нести солідарної відповідальності з іншими відповідачами.

Відповідачі на судове засідання в Ковелі не з'явилися, хоча час та місце розгляду справи були поінформовані. Заяви про розгляд справи за їх відсутності не подали.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Володимир Бондар задовольнив позовну заяву банку і вирішив стягнути солідарно з позичальниці та її поручителя заборгованість на загальну суму 1 974 245,30 гривень та 29 613,68 гривень судових витрат.

Надрукувати
мітки:
коментарів