Поділитись:

Кіно у Луцьку: фантастична "Ліга справедливості" (рецензія)

Неділя, 19 листопада 2017, 20:00
Кіно у Луцьку: фантастична «Ліга справедливості» (рецензія)

"Давно минули часи, коли головною проблемою були пінгвіни з вибухівкою", – Альфред.

Слова вічного дворецького Брюса Уейна, більше відомого для всіх як Бетмен, чудово анонсовують та в деякій мірі передають зміст п'ятого кіноміксу з всесвіту DC.

Світ дуже змінився: ніякого тобі Джокера чи Бейна, ніяких поганих бандитів з автоматами, яких охоплює жах при вигляді людини-кажана.

Натомість, нашу планету атакує міфічний Степовий Вовк, який володіє неймовірною силою та прагне підкорити землю, перетворивши її в пекло. Для порятунку людства, Бетмен збирає нову команду: Чудо-жінка, Флеш, Аквамен та Кіборг. Кожен з нових персонажів (окрім Чудо-жінки, вона вже не нова та доволі відома) лише частково розкриваються у новому фільмі, проте гармонійно доповнюють одне-одного. (Не забуваємо, що попереду окремі екранізації історій цих героїв, найближча: "Аквамен", яка вийде у прокат в 2018 році). Засмучували мене лише доволі рідкісні появи в кадрі Супермена, але це швидше особиста відраза до персонажа, ніж об'єктивний висновок.

До речі, Бетмен, у виконанні Бена Аффлека, незважаючи на весь скептицизм, доволі непоганий. Особливо вдало він виглядає під час бійок, режисери Зак Снайдер та Джосс Уідон гарно продемонстрували, що серед всієї команди, лише він – звичайний чоловік, якому вже й немало років.

Я дуже боявся, що Зак Снайдер знову перемудрує та перетворить захопливий блокбастерний сюжет на похмуру й сопливу драму, якою була стрічка "Бетмен проти Супермена: на зорі справедливості". Проте ні, новий фільм вийшов просто чудовим, особливо на фоні доволі безглуздого "Тора", який нарешті поступово завершує свій прокат. Можливо цьому посприяв його партнер у режисерському кріслі Джосс Уідон, а можливо – минула стрічка була недолугою помилкою.

Це наразі неважливо, оскільки ми отримали можливість насолодитися вдалим кінопродуктом від DC та Warner Brothers. Рекомендую!

Оцінка: 8 з 10.

Рубрика "Кіно у Луцьку" виходить за підтримки наших партнерів РЦ "Промінь" та кінотеатру "Multiplex".

Надрукувати
мітки:
коментарів