Поділитись:

Парковки в Луцьку: як вирішити проблему (відео)

Субота, 18 листопада 2017, 17:10
Парковки в Луцьку: як вирішити проблему (відео)

Кількість авто у Луцьку стрімко збільшується Через брак місця водії паркують машини, де заманеться. Особливо гостро це питання стоїть для мешканців багатоповерхівок, зведених ще за радянських часів.

Про це йдеться у сюжеті на телеканалі "Нова Волинь".

Зі слів керівника департаменту муніципальної варти Луцька Юлії Сиротинської, проблема з паркомісцями у Луцьку є, мешканці скаржаться на те, що водії ставлять автівки на зелених зонах, на дитячих майданчиках, просто посеред дерев.

"Люди біднішають, держава, можливо, біднішає, але машин менше через це не стає. Приріст автомобілів дуже великий, люди мають змогу придбати собі ці автомобілі, людині треба десь цей автомобіль поставити", – зазначив керівник патрульної поліції Луцька Олександр Вовченко.

Як розповів заступник керівника ДАБІ Луцька Сергій Літвицький, у радянські часи, коли в місті звели більшість багатоповерхівок, були інші будівельні норми. Проектанти не передбачали значне збільшення кількості автомобілів. Нині норми інші.

"Адаптувати раніше побудовані будинки та територію навколо них проблематично. При сучасному плануванні нових будинків передбачається 0,8 м кв. на кожного мешканця будинку для зберігання автомобілів", – повідомив він.

Тепер же забудовники повинні передбачити паркомісця для всіх мешканців при зведенні комплексу будівель.

Мешканці багатоповерхівки на проспекті Соборності, 14 самотужки вирішили проблему із відсутністю паркомісць. Вони придбали фарбу та нанесли розмітку для паркування автомобілів, тож тепер тут автомобілі стоять впорядковано, а не хаотично.

Зі слів Андрія Сірука, ініціатора та реалізатора ідеї, нанесення розмітки дозволило забезпечити 7 - 8 додаткових паркомісць. Виконали роботи упродовж трьох днів, витративши на все близько 600 гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
12 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
30 березня 2024
23 березня 2024
19 березня 2024
18 березня 2024
16 березня 2024