Поділитись:

У волинській фітосанітарній інспекції викрили схему отримання хабарів

П'ятниця, 26 лютого 2016, 18:50
У волинській фітосанітарній інспекції викрили схему отримання хабарів

Під час одержання хабара на Волині правоохоронці затримали посадовця Державної фітосанітарної інспекції. У цій структурі діяла ці схема вимагання поборів.

Прокурори та працівники СБУ провели спільну операцію, спіймавши 26 лютого "на гарячому" під час одержання хабара службову особу Державної фітосанітарної інспекції Волинської області, що здійснювала владні повноваження у зоні дії МАПП "Ягодин", – повідомили IA ZIK у прес-службі прокуратури області.

За результатами комплексу слідчих дій встановлено, що такі випадки не поодинокі, а до незаконної схеми причетні й інші посадовці інспекції.

Вони систематично вимагали та збирали кошти з осіб, які здійснювали експортні операції з лісопродукцією, за безперешкодне проведення фітосанітарного контролю.

Наразі слідчі проводять огляд місця події та інші першочергові розшукові дії, після завершення яких буде прийняте рішення щодо оголошення підозри у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, ініціюватиметься питання обрання посадовцям запобіжних заходів та їх відсторонення від займаних посад.

Слідчим шляхом будуть перевіряються інші факти порушень у сфері службової діяльності посадових осіб Державної фітосанітарної інспекції Волинської області.

Надрукувати
мітки:
коментарів