Поділитись:

Гірники нововолиської шахти перекрили дороги і вимагають відставки керівництва "Волиньвугілля"

П'ятниця, 26 лютого 2016, 16:53

Близько сотні працівників нововолинської шахти "Бужанка" з 12 години дня перекривають дороги на виїздах з Нововолинська у бік Львова та Володимира-Волинського, через що на трасах утворились кілометрові затори.

Чоловіки вийшли на страйк з плакатами "Віддайте гроші" та "Геть дармоїдів!" через кількамісячну заборгованість по виплаті зарплатні та незадоволення керівництвом, – пише видання Слово Волині.

"У лютому нам обіцяли виплатити всю заборгованість, але місяць добігає кінця, а гроші так і не надійшли. У мене вдома маленькі діти, яких я маю годувати. Не кажучи вже про оплату комунальних послуг та виплату кредитів. І що я маю робити? З неділі шахта не працює. Нам директор каже – хлопці, треба лаву оновлювати, а нам чомусь вимкнули електроживлення на скіповому стволі, відповідно працювати ми не можемо. Та ще й перевізник, який надає нам послуги, днями заявив, що возитиме шахтарів на роботу лише до 1 березня. Ми не можемо зрозуміти, що відбувається", – обурюється гірник Володимир Грабовський, який має чотирнадцять років підземного стажу.

"Шахта вже тиждень не працює і ніхто на нас не звертає уваги, тому ми змушені вдатись до такого мирного протесту, щоб бути почутими. Багато не вимагаємо – просимо віддати наші чесно зароблені гроші", – каже гірничий робітник очисного забою Віктор Фемік.

Від жовтня шахтарі отримують лише декілька відсотків від окладу. Окрім виплати зарплатні, гірники також оголосили недовіру керівництву ДП "Волиньвугілля" і вимагають їхньої відставки, адже саме бездіяльність генеральних директорів, на думку працівників, пришвидшила кризу на вуглевидобувних підприємствах. Місцева влада підтримує вимоги шахтарів і надала дозвіл на санкціонований страйк з 12.00 до 17.00. Якщо їхні вимоги не будуть почуті, гірники обіцяють оголосити безстроковий страйк.

До речі, за годину до того як шахтарі перекрили трасу, на цьому місці страйкували учні та викладачі двох місцевих профтехучилищ, які від початку року теж без зарплатні та стипендій.

Надрукувати
мітки:
коментарів