Поділитись:

У Луцькраді розповіли, як поліпшуватимуть екологію міста

Середа, 15 листопада 2017, 11:47
У Луцькраді розповіли, як поліпшуватимуть екологію міста

У Луцьку на виконання програми охорони навколишнього середовища на 2018-2020 роки з державного та міського бюджетів пропонують передбачити в цілому понад 208 мільйонів гривень.

Начальник відділу екології Луцькради Анатолій Гламазда розповів про проект комплексної програми охорони навколишнього середовища на 2018-2020 роки. Проект він представив 15 листопада під час засідання міськвиконкому.

Метою програми є поліпшення екологічної ситуації, підвищення рівня екологічної безпеки, формування сприятливого навколишнього середовища як необхідної умови покращення якості життя та здоров'я лучан.

Програмою передбачено: очищення виробничих та зливових стоків; облаштування та благоустрій прибережних захисних смуг річок; впровадження найбільшими підприємствами промисловості заходів для зменшення шкідливого впливу на довкілля внаслідок своєї діяльності; будівництво нової черги полігону твердих побутових відходів в с. Брище Луцького району, проведення рекультивації І черги полігону та дегазації закритого полігону та інше.

Член виконкому Ігор Алексєєв поцікавився, чи відомі головному екологу міста факти скидів відходів у річку Сапалаївку, на що той сказав, що за останні 3 роки йому такі факти не були відомі.

На три роки на реалізацію програми з міського та державного бюджетів, а також інших джерел пропоновано в цілому виділити більш як 208 мільйонів гривень.

Проект рішення члени виконкому погодили.

Надрукувати
мітки:
коментарів