Поділитись:

Скільки грошей витратили на ремонт волинських доріг

Середа, 15 листопада 2017, 08:21
Скільки грошей витратили на ремонт волинських доріг

Зі слів заступника директора департаменту інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації Віктора Довгополюка, на будівництво, ремонт та утримання автошляхів краю спрямували 1 млрд 477,46 млн грн.

Зокрема із державного бюджету – 280,1 млн грн, з яких вже освоєно 255,2 млн грн. Окрім того, за рахунок кредитних коштів – 56,3 млн грн, виконано робіт на суму 17,2 млн грн. Разом із тим, за рахунок митних коштів – 799,5 млн грн, з них освоєно 311 млн грн, – повідомляє відділ інформаціної політики Волинської ОДА.

З обласного та місцевих бюджетів виділено 341,5 мільйонів гривень, зокрема й на дороги місцевого значення комунальної власності. Щодо виконання, то на сьогодні, ця цифра становить 171 мільйон гривень. Якщо дивитися в цілому, то потрібно відзначити роботу органів місцевого самоврядування. Освоєння коштів на ремонт доріг з місцевих бюджетів становить понад 70 %. Нині тривають роботи на всіх об'єктах, що заплановано.

"Є багато претензій щодо місцевих доріг, які не ремонтувалися десятиліттями. Хочу, щоб в планах на наступний рік були визначені аварійні дороги, від яких залишились лише назви. І ми з представниками органів місцевого самоврядування повинні, в першу чергу, говорити про ремонт цих доріг. Дуже добре, що ми зробимо Луцьк-Володимир-Волинський, Луцьк-Ковель, Луцьк-Маневичі, але є дороги, де ніколи не проїде шкільний автобус, де фактично немає пасажирського сполучення і люди звертаються з проханням передбачити кошти, – зазначив голова ОДА Володимир Гунчик.

Так як у 2018 році із Держбюджету для Дорожнього фонду на дороги спрямують більше 400 млн грн, тому 50 млн грн планують передбачити на ремонт аварійних доріг області на умовах співфінансування з місцевими бюджетами. Відтак, голова облдержадміністрації закликав під час формування бюджету на наступний рік передбачити гроші на дороги й у місцевих бюджетах.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024