Волиняни спрямували на потреби армії 165 мільйонів гривень

Понеділок, 13 листопада 2017, 09:03

З доходів волинян до держбюджету в січні-жовтні 2017 року перераховано 164,7 мільйонів гривень військового збору.

Відтак на підтримку національної армії з доходів волинян цього року сплачено на чверть більше проти аналогічного періоду торік, – інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

"Кожен, хто отримує офіційну зарплату чи декларує доходи, може впевнено стверджувати, що фінансово підтримує національне військо, оскільки закон передбачає, що з доходів фізичних осіб обов'язково справляється військовий збір. Варто зазначити, що переважна більшість волинських працедавців, дотримуються законодавчих вимог та як податкові агенти перераховують належні суми в бюджет", – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Однак в ГУ ДФС у Волинській області рекомендують тим працедавцям, котрі допускають порушення вимог чинного законодавства щодо оплати праці, негайно впорядкувати трудові відносини з найманими працівниками.

"Практика "тіньових" виплат має не лише негативні наслідки для наповнення бюджету, а й позбавляє соціальних гарантій працівників у випадку втрати працездатності та належного пенсійного забезпечення в майбутньому. Тож, прошу представників підприємництва та громадян дослухатися до порад фахівців ДФС та активно протидіяти спробам мінімізувати податки через зарплату в "конвертах" всупереч законодавчим вимогам. Така свідома позиція – це реальні підтримка фінансової стабільності в державі загалом та, зокрема, обороноздатності країни", – підсумувала Світлана Савчук.