Поділитись:

Власника авто на єврономерах оштрафували на 3,4 мільйони

Неділя, 12 листопада 2017, 20:13
Власника авто на єврономерах оштрафували на 3,4 мільйони

За порушення митних правил, пов'язаних з незаконним ввезенням та використанням в Україні авто на єврономерах, власника "Mercedes-Benz" оштрафували на 3,384 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Автомобіль "Mercedes-Benz" ввезли на територію України з ухиленням від сплати митних платежів. Під час перетину кордону у пункті пропуску "Нові Яриловичі" громадянин пред'явив митникам паспорт громадянина Литовської Республіки. Це давало йому право, як нерезиденту, ввезти автомобіль, що перебував на обліку в іноземній державі, без сплати митних платежів у митному режимі "тимчасове ввезення" терміном до 1 року.

Проте митники встановили, що цей громадянин має громадянство та постійне місце проживання в Україні, тобто він є резидентом України. Резидентам також дозволено ввозити автомобілі у режимі тимчасового ввезення під зобов'язання про їх зворотне вивезення, але основною вимогою при цьому є сплата всіх належних платежів: мита, ПДВ та акцизного податку.

За маніпуляції зі статусом "резидент" та "нерезидент" дозволили ввезти автомобіль на територію України з порушенням митного законодавства. Санкції статті 485 Митного кодексу України "Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів" передбачають накладення на порушника штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Згідно з Постановою Чернігівської митниці ДФС, громадянин притягнутий до адміністративної відповідальності та повинен сплатити штраф в сумі 3 383 516 грн.

Позицію митниці також підтримали суди першої та апеляційної інстанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ АКТИВНО ШТРАФУЮТЬ ВОДІЇВ АВТОМОБІЛІВ НА ІНОЗЕМНИХ НОМЕРАХ

Надрукувати
мітки:
коментарів