Поділитись:

Кіна не буде?

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 11 листопада 2017, 07:40
Кіна не буде?

Ви можете назвати хоча б один "свіжий" фільм, який із задоволенням переглядатимете ще і ще? Важко, правда? Попри величезну кількість сучасних кінострічок і таке ж різноманіття жанрів, переглянути щось повторно бажання нема. Та й від першого перегляду задоволення не дуже багато. І з вибором – теж труднощі.

А от культовий "Сам удома" на Різдво дивляться охоче, хоч і знають чи не кожну сцену і репліку. Не зникають з екранів "Друзі", "Дівчата Гілмор" чи "Поліцейська академія".

"Зоряні війни", "Термінатор", "Роккі", хоч з помітними огріхами і смішними спецефектами", стали легендами. А чи стане через роки легендою якийсь із сучасних фільмів? Хотілося б.

А ще я сумую за старими диснеївськими мультфільмами, які крутили суботніми ранками на ТБ. Або ж коли дітвора збиралася всією вулицею дивитися на модному "відику" "Короля Лева" чи "Том і Джері".

Зараз куди не глянь – "Маша і Ведмідь", яку, до речі, не раз просили заборонити в Україні через елементи пропаганди і насилля. Картинки з енергійним дівчиськом і нещасним ведмедем 2-річні діти самі в змозі знайти в смартфоні. Чого може навчити такий мультсеріал і чи запам'ятається? Та й довготривалі мультики бувають надто недитячими: вислови і вчинки мультяшних героїв деколи такі агресивні.

Ефіри й інтернети засмічують нашвидкуруч зліпленими серіалами, в яких грають одні й ті ж актори за одним і тим же сюжетом. Кількість перевищує якість. А можливостей для зйомки доброго і змістовного кіно так багато. Якась сумна тенденція.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів