Поділитись:

Підприємство намагалося перевезти через Волинь 22 тонни фальшивого коньяку

П'ятниця, 10 листопада 2017, 13:03
Підприємство намагалося перевезти через Волинь 22 тонни фальшивого коньяку

Директор правління молдовського підприємства транзитом через Україну експортував у Білорусь коньячний спирт 5-ти річної витримки з умістом алкоголю 69% загальною вагою 22,3 тонни загальною вартістю 90 943 євро (за курсом Нацбанку України більше 2,7 млн грн).

Зазначений товар був направлений на митний пост "Доманове" Волинської митниці ДФС для завершення митного режиму "транзит", – повідомляє ГУ ДФС у Волинській області.

Під час митного огляду вантажу взяли зразки товару для проведення лабораторного дослідження щодо визначення хімічного складу та природи спирту. Відповідно до висновку експертів української лабораторії якості та безпеки продукції агропромислового комплексу Національного університету біоресурсів і природокористування України, результати досліджень засвідчили, що протестований зразок "спирту коньячного 5-ти річної витримки" не відповідає виноградному походженню за ботанічною природою та задекларованому географічному походженню з Молдови.

До того ж методами ядерно-магнітного резонансу та стабільних ізотопів встановлено, що "рідина коричневого кольору з тонами витримки та квітковими тонами"
не є коньячним спиртом.

"Полікомпонентна спиртовмісна рідина", за висновками експертів, є мішанкою інгредієнтів, які підлягають гігієнічній регламентації: етилового, метилового та вищих спиртів, альдегідів, кількох кислот, середніх ефірів та токсичних елементів (мідь, цинк, залізо).

Таким чином, експертами встановлено факт подання громадянином Молдови неправдивих відомостей щодо найменування та країни походження товару, необхідних для визначення його коду та розміру митних платежів. Товар тимчасово вилучено. Посадовими особами Волинської митниці складено протокол, який скеровано до суду. За дії, спрямовані на переміщення товарів за неправдивими відомостями, порушника притягнуть до відповідальності відповідно до ст. 483/1 Митного Кодексу України.

Надрукувати
мітки:
коментарів