Поділитись:

Вночі лучани готові платити більше

П'ятниця, 10 листопада 2017, 07:40

Сьогодні лучанам катастрофічно бракує громадського транспорту у нічні години. Упіймати маршрутку після 23:00 години – свято, а про тролейбуси годі й говорити. Єдиний спосіб дістатись кудись – таксі, а це, як відомо, не дешеве задоволення. Одна справа, якщо нічний доїзд – разова справа, а що робити тим, у кого робочий день закінчується зовсім не о 18:00, а значно пізніше? А таких людей, повірте, чимало!

Це і працівники розважальних закладів (не всім організація забезпечує доїзд), і техперсонал (прибирання офісів, зазвичай, здійснюється у вечірні години і може затягнутись допізна), і працівники охорони, доставки і ще багато-багато... І усім потрібно якось потрапити додому! На таксі спустити всю зарплату?

Тому не дивно, що на сайті Єдиної системи місцевих петицій з'явилась петиція про запуск нічного транспорту. І вже не вперше.

Проте перевізники стверджують, що їм не вигідно запускати нічні маршрути. Але ж не йдеться про курсування десятків маршруток. Можна обмежитись кількома, які б забезпечували доїзд у різні мікрорайони. Тим паче, що за нічні рейси більшість лучан готові платити більше 4-ох гривень – навіть подвійний тариф їм обійдеться дешевше, ніж послуги таксі (які, до слова, вночі чомусь їздять "за особливим" тарифом).

Невже це й справді зовсім невигідно перевізникам? А хтось пише петиції... І вже не вперше. Проте, ймовірно, Луцькрада (знову ж таки не вперше) не підтримає цю пропозицію...

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів