Поділитись:

ОТГ вчили, як захищати своїх громадян

Четвер, 09 листопада 2017, 15:00
ОТГ вчили, як захищати своїх громадян

Після об'єднання територіальні громади повинні надавати соціальні послуги на рівні не гіршому, аніж був досі. Про особливості переходу функцій говорили під час семінару 9 листопада у Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Послуги, які надавали органи соцзахисту переходять до ОТГ, аби максимально наблизити і скоротити терміни надання. Це доцільно, адже у невеликих громадах на місцях краще знають сім'ї, осіб, які дійсно потребують допомоги, зазначила заступник директора департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Людмила Сірбіненко.

Поки що триває перехідний період між розподілом функцій районного рівня та ОТГ. Громади в залежності від фінансового ресурсу можуть визначити яким чином організувати надання послуги: або закупити її в чинних установах, наприклад, територіальних центрах, або створити на території власний. Функціонування такого центру чітко регламентується законом та має обумовлені вимоги, тож часто доцільно оплатити таку послугу, аніж утримувати новий проект. В Україні є також практика, коли соціальні послуги можуть надавати громадські організації чи благодійні фонди. Наприклад, догляду за пенсіонерами тощо. Однак на Волині такий спосіб захисту не практикують.

Надрукувати
мітки:
коментарів