Поділитись:

У Луцьку розповіли, як проходить переатестація поліцейських

П'ятниця, 26 лютого 2016, 09:02
У Луцьку розповіли, як проходить переатестація поліцейських

Більшість поліцейських, які не пройшли атестацію, подали на апеляцію.

Члени атестаційної комісії зранку до вечора займались переатестацією поліцейських. Про це вони повідомили на прес-конференції 25 лютого.

Серед присутніх членів атестаційної комісії на прес-конференції були Богдан Климчук та Сергій Чуріков, яких нещодавно побили невідомі особи. Наразі вони утримуються від будь-яких коментарів, які можуть нашкодити слідству.

"Я побачив нападників заздалегідь і все зрозумів, щоправда декілька ударів отримав. Пам'ятаю, що в той день один з членів комісії сказав мені щоб я добре думав, як голосую, бо мені ще в цьому місті жити", - сказав Богдан Климчук.

Ще один член атестаційної комісії Олександр Ніколайчук зауважив, що комісія стурбована пасивністю громадськості, яких не цікавить де і як проходить переатестація поліцейських.

Загалом, як розповів Олександр Ніколайчук, працює шість атестаційних комісій. Вони діють згідно наказу міністра внутрішніх справ та доданих до цього наказу інструкцій. Окрім тестів на логіку та знання законодавства, члени атестаційної комісії також оцінювали спосіб життя поліцейських.

Марія Доманська, яка також входить в склад атестаційної комісії запевнила, що 80 % складу поліції буде оновлено. Наразі тих поліцейських, в професіоналізмі яких комісія має сумніви, відправляють на поліграф, а ті, що не згідні з рішенням комісії (звільнення чи пониження в званні) подали на апеляцію.

Також на прес-конференції стало відомо, що громадські організації та громадська рада при Волинській ОДА підтримали кандидатури Олександра Ніколайчука та Артема Запотоцького, як кандидатів у постійну комісію для атестації волинських поліцейських.

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
24 квітня 2024
10:16
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024