Поділитись:

Бліц: Григорій Пустовіт про позачергову сесію та двох секретарів Луцькради

Четвер, 09 листопада 2017, 12:00

Секретар Луцької міської ради та в.о. міського голови Григорій Пустовіт розповів про те, чому на позачерговій сесії Луцькради депутати голосували за проект рішення, яким одночасно поновили Юлію Вусенко на посаді секретаря Луцькради і припинили повноваження.

Також Григорій Пустовіт пояснив ІА "Конкурент", в чому полягає проблема поновлення на виборних посадах.

– Що ви скажете про події, які відбувались під час позачергової сесії, коли частина депутатів відмовилась брати участь в голосуванні і покинула засідання?

– Це право депутата: брати участь в сесії чи не брати. Якби депутати мали позицію, вони б взяли участь в сесії. Як я зрозумів, в них не було бажання працювати. Вони розуміли, що рішення все одно буде ухвалене і проголосоване, тому не придумали нічого кращого, як покинути сесійну залу.

А поясніть, як Юлію Вусенко поновили на посаді секретаря, коли ця посада на той момент не була вакантною, адже ви її не звільнили?

– Проблема полягає в тому, що наше законодавство не обумовило питання виборних посад і те, як треба поновлювати на виборних посадах. Є рішення вищих адмінсудів, які чітко говорять, що поновити на виборній посаді в органах місцевого самоврядування може тільки рада. Це дуже цікава тема, що є двоє секретарів.

Саме більшість визначає, хто має бути секретарем, – такі правила. Тому ми, виходячи із цієї ситуації і для того, щоб її "розрулити", запропонували не лише поновити її, а, поновивши, зразу звільнити для того, щоб не було двох секретарів.

– Після сесії Юлія Вусенко повідомила представникам ЗМІ, що під час зустрічі з обласним прокурором останній заявив, що може вручити вам підозру. Що ви скажете з цього приводу?

– Тільки одне можу сказати, що вірити Вусенко – це себе не поважати. На сесії вона заявляла, що прокурор тільки й чекає, як притягнути до відповідальності Пустовіта. Хіба вона на той момент вже з ним зустрічалась, щоб це стверджувати? Хто уповноважував Юлію Василівну бути прес-секретарем прокурора?

Я не можу стверджувати нічого, бо не був свідком тієї розмови, але я знаю одне: не все так просто, як хочеться Юлії Василівні. Якщо вона настільки великий борець за справедливість, то нехай так само звернеться до прокурора, щоб він порушив справу проти неї особисто, за корупційні діяння.

Наприклад, коли вона обиралась секретарем, то мала б зробити заяву, що не буде брати участі у голосуваннях через наявність конфлікту інтересів. Вона ж цього не зробила. А згадайте, як в прокуратуру ходили Пирожик і Карпюк (перший і другий заступники голови Волинської обласної ради, – К.) лише за те, що вони затвердили другий протокол, яким затверджували результати голосування… Треба обережно ставитись до того, що говорить Вусенко, яка зацікавлена в тому, щоб її відновили на посаді. Адже за той час, від якого її поновлять, їй виплачується зарплата. І я можу сказати про Юлію Василівну багато цікавого, з чим вона може піти до прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЛІЦ: ЮЛІЯ ВУСЕНКО ПРО ПОНОВЛЕННЯ НА ПОСАДІ ТА ОГОЛОШЕННЯ ПІДОЗРИ

Надрукувати
мітки:
коментарів