Поділитись:

У волинській лікарні готові до операцій із пересадки серця

Середа, 08 листопада 2017, 11:44
У волинській лікарні готові до операцій із пересадки серця

Волинська обласна клінічна лікарня розширила міжнародне співробітництво.

Упродовж року майже 50 спеціалістів обласної клінічної лікарні проходять міжнародне стажування. Загалом за 6 років було підготовлено понад 300 спеціалістів, – інформує прес-служба Волинської обласної ради.

Зокрема волинська лікарня уклала договор про співпрацю із професором Кьорфером – німецьким кардіохірургом. Ще одну угоду підписали із Сілезьким кардіоцентром (м. Забже, Республіка Польща). На цій базі пройшли стажування на робочих місцях 45 спеціалістів обласної клінічної лікарні. Кардіохірурги лікарні спільно із польськими кардіохірургами провели біля 50 оперативних втручань на серці на базі обласної клінічної лікарні із застосуванням сучасних технологій та нових методик

Обласна лікарня співпрацює також із кардіохірургічною клінікою м. Кракова, Республіка Польща, де понад 30 спеціалістів пройшли стажування на робочих місцях.

"Авторитетно заявляю, що при ухваленні закону України про трансплантацію органів наші спеціалісти будуть готові до пересадки серця", – повідомивголовний лікар Іван Сидор.

Водночас головний лікар Іван Сидор заявив про потребу розширення лікарні. Ідеться про добудову хірургічного корпусу із операційними блоками та трьома хірургічними відділеннями (проктологічне, гінекологічне, артроскопічний центр). В цьому корпусі пропонується розгорнути шість операційних залів.

"Ми враховуємо те, що сьогодні є черги на спеціалізовані оперативні втручання по два дні та більше", – розповів Сидор. Він додав, що таким чином відділення лікарні в Боголюбах переведуть на лише терапевтичний профіль.

Довідково:

Загалом в лікарні працює 31 високоспеціалізоване стаціонарне відділення. Загальний ліжковий фонд становить 733 ліжка. Упродовж року отримують медичну допомогу біля 30 000 осіб. Щороку проводиться понад 15 000 оперативних втручань.

В лікарні функціонують спеціалізовані центри: кардіологічний, церебро-васкулярної патології та розсіяного склерозу, радіаційного захисту населення від наслідків ЧАЕС, артроскопічний та пульмонологічний.

Функціонує консультативна поліклініка, в якій працює 40 спеціалізованих кабінетів. В цих кабінетах обласні спеціалісти надають консультації районним та міським спеціалістам, проводять обстеження пацієнтів, встановлюють правильні діагнози, проводять відбір хворих на стаціонарне лікування, видають консультативні висновки. В рік здійснюється понад 200 000 відвідувань.

Здійнена реконструкція із капітальним ремонтом у 19 стаціонарних відділень власними силами за залучені кошти на суму понад 6 000 000 грн. Проведений капітальний ремонт із реконструкцією 23 кабінетів. Проведений капітальний ремонт із реконструкцією половини консультативної поліклініки та її кабінетів.

Надрукувати
мітки:
коментарів