Волиняни сплатили майже 2,5 мільярди гривень податків

Середа, 08 листопада 2017, 09:10

До місцевих бюджетів на Волині упродовж десяти місяців 2017 року сплачено 2 мільярди 496 мільйонів гривень податків.

Сума спрямованих до бюджетів місцевих громад коштів від оподаткування перевищує минулорічні показники на 540,5 мільйона гривень, – інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

"Понад півмільярда гривень додаткових надходжень проти аналогічного періоду 2016 року для вирішення соціально-економічних питань територіальних громад – результат спільних зусиль керівників місцевого самоврядування та фахівців ДФС, які забезпечили належне адміністрування. Як свідчить практика, додаткові надходження завжди сприяють більш активному розвитку громади. Відтак, є підстави вважати, що бюджетна децентралізація дала поштовх та реальні фінансові можливості для становлення спроможних самостійно вирішувати нагальні питання громад", – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що додаткові фінансові ресурси – це додаткова відповідальність.

"Лідерам громад вже сьогодні варто не лише прогнозувати фінансовий результат, з яким вони завершать цей рік, а й передбачати можливості нового бюджетного періоду з тим, щоб правильно сформувати бюджети громад на 2018 рік, врахувавши всі наявні резерви та можливості", – підсумувала Світлана Савчук.