Поділитись:

Депутатів Луцькради закликали припинити роботу російських банків, інакше блокуватимуть їх самі

Четвер, 25 лютого 2016, 14:42
Депутатів Луцькради закликали припинити роботу російських банків, інакше блокуватимуть їх самі

Представники громадських організацій попросили депутатів вплинути на діяльність російських банків, інакше будуть роботу установ блокувати самі.

Владці сказали представникам громадської організації не вчиняти радикальних заходів і не трощити російські банки. Про це йшлося під час сесійного засідання Луцької міськради 25 лютого.

Представник громадсько організації УНСО Волинь Сергій Пашинський зазначив, що функціонування російських банків на території Луцька недопустиме.

"Ми вимагаємо термінового розгляду питання щодо подальшого функціонування на території Луцька російських банків. Просимо вас припинити роботу цих банків в місті", сказав Сергій Пашинський.

Однак депутати сказали, що в них немає таких повноважень. Натомість запропонували представникам громадської організації звернутись в Київ, у Нацбанк, щоб ті видавали таким банкам ліцензій. Також депутати зауважили, що в російських банках працюють звичайні лучани, тому робити такі радикальні заходи як в Львові, не варто.

"Люди самі повинні визначатись де їм обслуговуватись, а цей популізм з розгрому банківських відділень не потрібен", зазначив депутат Олександр Кравченко.

Як зауважив депутат Луцької міськради Євген Ткачук, якщо люди самі зроблять свідомий вибір на користь українських банків і не будуть обслуговуватись в російських установах, останні закриються самі.

Натомість депутати запропонували підготувати відповідне звернення щодо цього питання, яке оприлюднять через засоби масової інформації.

Надрукувати
мітки:
коментарів