Поділитись:

Литовці "здають" волинським митникам нечесних підприємців

Понеділок, 06 листопада 2017, 13:32
Литовці «здають» волинським митникам нечесних підприємців

Окремі посадові особи підприємств чи громадяни для зменшення розміру зобов'язань щодо сплати митних платежів під час імпорту товару з країн Євросоюзу вказують у митній декларації неправдиві відомості, які необхідні для визначення його митної вартості.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Для прикладу, один громадянин, оформляючи на підприємство вантажний автомобіль OPEL, занизив його вартість на 52 тисячі гривень, чим хотів зекономити 16 тис грн митних платежів. Під час ввезення вантажівки з Литви луцьке підприємство хотіло зекономити на сплаті митних платежів 19 085 грн. На 22 тисячі гривень занизив вартість договору купівлі – продажу транспортного засобу директор ще одного підприємства. У змові з митним брокером занизила митну вартість вантажного автомобіля NISSAN керівник рівненського підприємства, що призвело до зменшення податкових зобов'язань по сплаті митних платежів на суму 17 952 грн. Громадянин, який імпортував легковий автомобіль FORD, надав документи про ціну товару на 600 євро, хоча рахунок-фактура за експортною декларацією на це авто насправді вказує ціну у 1300 євро.

Волинська митниця ДФС попереджає підприємців, що справжня вартість товару, крім методів коригування, виявляється завдяки обміну інформацією з митними органами іноземних держав.

В описаних вище випадках інформація містилась у зверненнях митних органів Литовської Республіки про надання адміністративної допомоги у підтвердженні фактів ввезення на митну територію України та митного оформлення транспортних засобів.

За дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати в повному обсязі митних платежів, порушників притягнуть до відповідальності відповідно до ст. 485 Митного Кодексу України. Це означає трикратний штраф від несплаченої суми митного платежу.

Надрукувати
мітки:
коментарів