Поділитись:

Паралельний світ

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 04 листопада 2017, 07:40

Ви помічаєте, з якими темпами нас поглинає віртуальність, висмикує з реальності? І якби фізичні потреби не нагадували про себе, то світ би був іншим. А, може, через трохи так і буде…

В Інтернеті можна вигадати собі нове життя, бути зовсім не таким, як ти є насправді, показувати людям усі свої кращі сторони і "пригладжувати" недоліки на фото. Можна уникати спілкування з людьми, але знати про їхнє, може, таке ж несправжнє життя усе.

У соцмережах люди знайомляться, заводять друзів, закохуються, купують-продають, з'ясовують стосунки, дають поради, шукають підтримку, просять про допомогу, дякують, віншують, моляться. За стрічкою новин можна визначити пори року і свята: під Новий рік, як снігом, засипають світлинами з новорічними ялинками чи подарунками, якщо на фото з'являються миски з кутею – знай, завтра Різдво, а коли одна поперед одної красуються пасочки і крашанки – Великдень. День незалежності традиційно розмальовує новинну стрічку синьо-жовтними барвами. Мабуть, і церкви переповнюють в такі дні прихожани, адже селфі в новій шубці чи посвяченим кошиком – незамінний атрибут. Все б нічого. Але, виходить, для людей свято – не саме свято, а фіксація і звіт у соцмережі.

А ще якимсь ноу-хау стало писати некрологи у соцмережах: коли людину, яка відійшла у кращий світ, позначають в своїх дописах чи пишуть слова співчуття на її "стіні". Особливо, коли людина відома загалу. Розумію, що люди хочуть хоч якось висловити свої емоції, і не всі матимуть змогу зробити це особисто. Але якось це все моторошно, хіба ні?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЩО СТАЄТЬСЯ З FACEBOOK-СТОРІНКАМИ МЕРТВИХ ЛЮДЕЙ

Зрештою, люди просто оселяються в Інтернеті. Стають дратівливими, не вміють чітко сформувати думок, не знають, як спланувати свій час, чого хочуть від життя, не можуть довго зосереджувати увагу на чомусь одному. Приміром, переглянути довготривалий фільм чи прочитати книжку – треба, щоб картинки змінювалися миттєво. І це не вигадки, це науково доведені факти. То що буде далі з такими темпами? Як бути мобільним, але не на шкоду собі самому? Паралельний світ вже існує. І людство однією ногою там. Головне – знати, де межа, і не провалитися туди з головою.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів