Поділитись:

Геноцидна комуналка і наповнення бюджету

Понеділок, 06 листопада 2017, 07:40
Геноцидна комуналка і наповнення бюджету

Як би це не прозвучало зараз дивно, але інколи з деякими політиками, які люблять піаритись на соціальних темах, навіть частково погоджуєшся.

Наприклад, один місцевий депутат сказав, що тарифна політика держави щодо комунальних послуг – це геноцид проти українського народу. Здавалося б, ото вже загнув "геноцид", ото вже й перебільшив!

Але, на секунду, вже є чимало історій, коли люди, особливо немолоді, бачили платіжки за опалення і їм в кращому разі ставало просто зле, в гіршому – це останнє, що вони бачили за життя. Хіба це фактично не геноцид?

Хіба свого роду не геноцид, коли люди економлять на всьому чому тільки можна зекономити, одягають своїх дітей в секонд-хендах, бо левова частка "надвеликих" доходів української середньостатистичної сім'ї іде на ту ж таки комуналку. А згадайте ще про абонплату, коли треба платити за газ навіть якщо ним й не користуєшся. Або ж коли в людей за борг по "комуналці" забирали квартири.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКРАДІ РОЗПОВІЛИ, ЯК БОРОТИМУТЬСЯ ЗІ ЗЛІСНИМИ БОРЖНИКАМИ ЗА ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ

Нині чимало українських сімей з острахом чекають зими, а особливо платіжок за опалення. У ЗМІ шириться інформація, що волиняни заборгували за газ понад 200 мільйонів гривень. Тим часом держава не поспішає відшкодовувати Волині мільярд гривень за субсидії.

На запитання "чому ж?" відповідь, певно, буде очевидна – не вистачає коштів у держказні. Але як завжди бюджетні дірки захочуть прикрити "людськими" грошима, щораз придумуючи нові й нові податки на зарплати (з яких люди ще повинні оплатити ту "золоту" комуналку) чи податки за котів та собак та інше. Виходить замкнуте коло – і наповнювати бюджет безперечно якось треба, але й зарплати (пенсії) в більшості населення такі, що після тих всіх податків і комуналок ледь вистачає на їжу.

Добре, що наші владці думають, як наповнити бюджет, але погано, що забувають, що все ж таки ту дійну корову (народ) треба хоч якось годувати, щоб вона давала молоко.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів