Поділитись:

Маленьких лікарень на Волині може стати менше

Четвер, 25 лютого 2016, 11:59
Маленьких лікарень на Волині може стати менше

Керівництво обласного управління охорони здоров'я повинне переконати медиків та простих волинян в необхідності закриття маленьких лікарень.

Про це стало відомо сьогодні, 25 лютого, під час розширеного засідання колегії Волинської ОДА, – пише Слово Волині.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк повідомив, що цьогоріч ліжковий фонд в медичних закладах області повинен скоротитись на 25%.

Голова ОДА Володимир Гунчик підтвердив, що цей крок дійсно необхідний, хоч і небажаний для багатьох селян.

"Буваючи в районах, я спілкуюсь з медиками, селянами. Ратнівський район, село Самари, є лікарня, на базі якої повинна бути обладнана високоефективна, забезпечена необхідним обладнанням амбулаторія. Але мешканці не згідні, вони кажуть: дайте обладнання, пришліть лікарів і зробіть ремонт в лікарні. Задаю просте питаня: як ви ставитесь до хірурга, який робить одну операцію на рік, чи готові люди лягти на операційний стіл до такого лікаря?", - зауважив очільник області.

Посадовець каже, що реформа медицини наразі неминуча, адже основою надання медичної допомоги повинна стати первинна ланка, тобто амбулаторії, натомість у закладах другого рівня (лікарнях) повинна надаватись спеціалізована допомога.

"На первинному рівні замість ФАПів, амбулаторій селяни хочуть зробити медичні центри, але не може так бути! Тому я прошу управління охорони здоров'я активно проводити роз'яснювальну роботу, зустрічатись з медиками у селах і містах, прошу довести людям інформацію не лише про брак коштів, а й про інші погляди на систему медицини, які є в нас. Не потрвбно боятись людям говорити правду", наголосив Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
11 квітня 2024
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024