На Волині підпільно виготовляли і збували деревне вугілля (фото)

Четвер, 02 листопада 2017, 16:33

На Волині припинили незаконну діяльність групи осіб, яка підпільно виготовляла та відправляла до Республіки Польща деревне вугілля.

Цей популярний за кордоном товар експортувався до сусідньої держави за підробленими документами, – інформує оперативне управління ГУ ДФС у
Волинській області.

Днями здійснили обшук офісного приміщення та огляди територій, де зловмисники облаштували цехи з незаконного виробництва деревного вугілля.
У результаті вилучено 6 тонн незаконно виготовленого деревного вугілля, 50 метрів кубічних необлікованої деревини, 13 одиниць обладнання (піролізних печей), що не мали сертифікації, а також 14 печаток та штампів суб'єктів господарювання.

До слова, серед фірм, через які здійснювалися незаконні оборудки, 2 підприємства-нерезидента з Панами і Литви. Власне документацію, яка підтверджує проведення незаконних операцій, і чорнову бухгалтерію правоохоронці теж виявили в офісі "тіньових" постачальників деревного вугілля.

Наразі вирішується питання призначення експертиз та накладення арешту на майно понад 500 тисяч гривень, що вилучено в ході обшуків.