Поділитись:

Державі повернули 11 земельних ділянок біля Луцька

Четвер, 02 листопада 2017, 14:34
Державі  повернули 11 земельних ділянок біля Луцька

На Волині в державну власність повернули 11 земельних ділянок площею 233 га на території Княгининівської сільської ради.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправними та скасував рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Луцького районного управління юстиції у Волинській області про державну реєстрацію права комунальної власності та зобов'язав зареєструвати за державою право власності на 11 земельних ділянок площею 233 га в межах населених пунктів Княгининівської сільської ради Луцького району.

Форму власності на ці землі було змінено у результаті службової недбалості посадових осіб реєстраційної служби Луцького районного управління юстиції, які внесли недостовірні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Факти цих порушень були встановлені правоохоронцями.

Згідно з чинним законодавством, земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні державних підприємств (а ці 11 ділянок перебувають у користуванні Державного підприємства "Експериментально-дослідне господарство "Еліта" Волинського інституту агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук) не можуть передаватися в комунальну власність, а мають залишатися у державній власності.

Тож Волинський окружний адміністративний суд повернув у державну власність 11 земельних ділянок площею 233 га на території Княгининівської сільської ради.


Надрукувати
мітки:
коментарів