Поділитись:

Весілля по-луцьки: фотозони, бутоньєрки та букети для чоловіків (фото)

П'ятниця, 03 листопада 2017, 20:30

Певно, стати бізнес-леді в 22-23 роки було б надто круто в Луцьку. І це, швидше, мрія, ніж реальність. Проте ІА "Конкурент" знає таких лучанок, які саме у такому віці створили власну справу і нині активно займаються оформленням свят, виготовляють неймовірні букети для жінок і чоловіків (так-так, чоловічі букети – це не аномалія), шиють стильний одяг та роблять це все з величезною любов'ю до справи.

Олена і Каріна, які в Instagram звуться art_ladies_4u розповіли про свій цікавий та креативний стартап і поділилися власною історією успіху.

СТАРТ

Дівчата дружать вже біля 8 років, проте їх ще більше зблизив спільний проект, який існує рік.

"Кожна з нас займалася своєю справою. Лєна – професійний флорист, а я займалась дизайном одягу – навчалася і працювала паралельно у цій сфері. Нам прийшла ідея це якось об'єднати. Ми й до цього займалися оформленням весіль, але постійно думали над тим, як це все об'єднати в одному напрямку, щоб було цікаво, оригінально і нестандартно. І це вдалося", – розповіла Каріна.

Подруги довго думали над назвою стартапу, проте нині переконані, що art_ladies – це дуже вдале ім'я для проекту, який допомагає людям із привітанням та святкуванням знаменних дат.

"Ще спочатку в нас було, напевно, 10 весіль за сезон, і останнє весілля було в кінці вересня. А зараз в нас до листопада і ще, можливо, навіть на зиму буде. Але це вже зовсім інша історія (сміється – ред.)", – жартома розповіла Олена.

Та додала, що коли було багато замовлень, то почали шукати помічниць. Зараз у команді трудиться десь 10-15 чоловік: і хлопці, і вантажники, і водії, і дівчата-флористи, і ті, які шиють.

СПЕЦИФІКА РОБОТИ

Креативні лучанки кажуть, що враховують усі побажання клієнтів, проте пропонують і власні ідеї, які готові втілювати в життя. Дівчата розповідають, що їхня робота рушить стереотипи. Якщо всі думають, що про дизайн весілля переважно дбає наречена, то це не завжди так.

"Трапляється так, що й наречений приходить", – зізналася Каріна.

Що стосується оформлення весіль та інших свят, то зазвичай про суму спочатку не говориться. Люди, коли цікавляться, скидають фото того, що подобається, і питають орієнтовні ціни.

"Потім ми розмовляємо, пропонуємо власні ідеї, враховуємо побажання клієнтів. Можемо схематично намалювати замовлення. А далі вже починається підготовка. Якщо все підходить, то співпрацюємо далі. Дуже часто ми приходимо і даємо самі ідеї нареченим. Тобто є така довіра. Найприємніше, коли кажуть: "Ви професіонали – ми вам довіряємо". Тоді й робота найкраще виходить. Вона як по маслу йде", – розповіли дівчата.

До того ж лучанки додали, що траплялися такі випадки, коли вони допомагали із організацією пропозиції у парі, потім оформляли весілля, а з часом долучалися до оформлення хрестин, днів народження.

Також дівчата шиють весільні сукні та сукні для дружок, аксесуари та повсякденний одяг. Охочі лучанки можуть прийти на примірку, а жителі інших міст просто вказати розмір одягу – і в art_ladies охоче виконають їх замовлення.

Квіти майстрині замовляють за кордоном, а тканину купують у рідному місті.

РОДЗИНКА

На кожному святковому заході дівчата викладаються на всі 100%, додають акцентів та фарб, дбають про гармонійність композицій та фотозон. Їх родзинкою є неповторність виконання робіт та універсальність. У цьому можна переконатися, погортавши сторінку в Instagram.

Олена розповіла, що спілкуючись із нареченою вже уявляє, якою повинен бути її ідеальний букет. А інші композиції роблять із душею і з врахуванням побажань замовників, тому вони й усім подобаються. Що стосується чоловічих букетів, то вони зараз користуються шаленою популярністю.

"Ми інколи їх робимо по дев'ять штук на день. Паралельно із холодильником із квітами можна ставити холодильник з продуктами, бо ці букети набувають шаленої популярності", –розповіла Олена.

СПІВПРАЦЯ

Майстрині зізнаються, що було багато пропозицій стосовно співпраці, але в деяких випадках дівчата не бачили перспективи, тому доводилося відмовляти.

"Контрактів із компаніями чи моделями у нас немає, бо, можливо, ще не той рівень. Але в нас є дівчата, які працюють з нами разом. Якби не вони, то я не знаємо, як би ми справлялися", – розповіла про співпрацю Каріна.

ЦІНИ

Пошиття весільної сукні у дівчат стартує від 1,5 тисячі гривень плюс вартість тканини і матеріалів. Весільний букет в середньому вартує 1,2 тисячі гривень. Звичайну сукню готові пошити за 400 гривень (плюс тканина). Вітальні букети у майстринь в середньому вартують 500-600 гривень. Але є й дорожчі.

"Ми працюємо і з сезонними квітами, то за таких умов ціна є меншою", – зауважила Олена.

Майстрині розповіли, що трапилася така історія, коли їх друг із Києва у квіткових магазинах показав букети, які виконували дівчата, і хотів купити подібний. Проте у столичних магазинах переважно не було відповідних матеріалів чи квітів.

"Той букет, який він показував, у нас вартував 500 гривень, то йому сказали, що вартуватиме не менше тисячі гривень", – розповіли дівчата.

Це ще раз доводить, що луцькі майстрині нічим не поступаються київському рівню, а в цьому випадку навіть перевершують.

ПРО КОНКУРЕНТІВ

Олена та Каріна переконують, що конкуренції не бояться, та й не думали про неї, адже аналогічних проектів у Луцьку та й на Волині немає.

"На будь-який товар, як кажуть, є свій покупець. Кожна людина сама здатна обирати. Клієнт може звернутись до нас, якщо не підійдуть ціни, то в змозі піди будь-куди, де задовільнить свої потреби. Ми працюємо у своє задоволення і стараємося просто бути кращими. Нам навпаки подобається, коли є конкуренція, адже тоді є усвідомлення, що ще є куди рости", – поділилися думками майстрині.

ПЛАНИ

Енергійні дівчата натякнули, що про їхні плани невдовзі усі дізнаються.

"У нас грандіозні плани, але поки не можемо про них розказати. У нас ніякої паузи не буде, будемо рости, розвиватися. Ще трошки часу – і плануємо заявити про себе, а поки потримаємо усе в таємниці", – заінтригували майстрині.

Надрукувати
мітки:
коментарів