Поділитись:

Волинські лісівники відзвітували про свою роботу

П'ятниця, 03 листопада 2017, 08:18
Волинські лісівники відзвітували про свою роботу

Усі державні лісогосподарські підприємства Волині є прибутковими – за 9 місяців 2017 р. отримано понад 18 млн грн чистого прибутку.

Постійно створюються нові робочі місця: у 26 лісогосподарських підприємствах, що перебувають у підпорядкуванні Волинського ОУЛМГ, нині працює 3107 осіб, – інформує прес-служба ВОУЛМГ.

Волинські лісівники відзвітували про свою роботу

Утримується тенденція до зростання заробітної плати: середня зарплата працівників лісогосподарських підприємств на сьогодні становить 7 тис. 800 грн. Державні лісогосподарські підприємства для Волині були і залишаються бюджетоутворювальними.

На завершення ІІІ кварталу поточного року волинські лісівники сплатили податків і зборів загалом 175 млн 625 тис. грн. Із цієї суми місцеві бюджети Волині отримали 53, 5 млн грн.

Волинські лісівники відзвітували про свою роботу

Волинські лісівники відзвітували про свою роботу

Волинські лісівники відзвітували про свою роботу

Розуміючи, що основним чинником формування доданої вартості лісопродукції є її переробка, лісівники Волині роблять ставку саме на переробну галузь, таким чином залишаючись однією з небагатьох областей в Україні, де у цей напрямок діяльності здійснюються інвестиції.

Зокрема, у модернізацію лісопереробних підприємств Волині за 2017 рік інвестовано 14 млн грн. Обсяг капітальних інвестицій, направлених на модернізацію виробництва за 9 місяців цього року, загалом становить 27,8 млн грн.

Вдосконалення технологічних процесів, зокрема вплинуло на ріст виробничих показників. Зокрема за 9 місяців 2017 року на деревообробних комплексах, що діють на базі 14 лісогосподарських підприємств Волині, було перероблено 273 тис. кубометрів деревини.

На деревопереробному обладнанні лісівниками було виготовлено та реалізовано пилопродукції на суму 308 млн грн, що на 73 млн більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Загалом за поточний рік було лісогосподарськими підприємствами реалізовано продукції на 680 млн грн.

Не менш важливим завданням для лісівників є забезпечення прозорого ринку деревини. Тому реалізація лісосировини відбувається через біржові торги, які на Волині проводяться постійно. Це сприяє формуванню однакових умов для учасників ринку.

В цілому за 9 місяців 2017 року через аукціони було реалізовано 425,7 тис. кубічних метрів лісопродукції на суму 355 млн грн. Варто зауважити, що для потреб соціальної сфери за поточний рік лісівниками поставлено 79 тис. м 3 лісопродукції, зокрема для населення – 68 тис. метрів кубічних.

Окремим сектором лісової економіки Волині є робота консервних цехів, які діють на базі 6 державних лісогосподарських підприємств.

За 9 місяців 2017 року консервної продукції було виготовлено на суму 4,7 млн грн. Нині перед лісівниками стоїть непросте завдання не лише надалі забезпечити
позитивну динаміку фінансово-господарських показників роботи, а й до кінця року наростити виробничі потужності.

Надрукувати
мітки:
коментарів