В Україні стартувало вирощування чорного часнику

Середа, 01 листопада 2017, 21:30

Вперше в Україні почала випускати чорний ферментований часник компанія "МР Гарлік" (Дніпро).

Такий незвичний часник виробляється відповідно до класичної азійської технології – методом природної ферментації в умовах високих температур і певної вологості, без додавання жодних барвників і хімічних речовин. За рахунок цукру й амінокислот, що виділяються за цей період, часник набуває чорного кольору, - пише "AgroTimes".

"МР Гарлік" використовує виключно вітчизняну сировину. Потужність виробництва становить понад 200 кг на місяць", - розповіла менеджер з продажів компанії Дар'я Мірзахметова.

Компанія отримала повне узгодження технічних умов на виробництво ферментованого часнику в Україні. Нині "МР Гарлік" постачає чорний часник ресторанам та під замовлення. У майбутньому ж планує вийти на торгові мережі, а також експортувати свою продукцію, зазначила Дар'я Мірзахметова.

Довідка:

Чорний ферментований часник має пряно-солодкий аромат. Він гіпоалергенний. Позитивно впливає на травну, кровоносну, серцево-судинну систему й на весь організм у цілому. Після ферментації в часнику значно зростає вміст антиоксидантів та фруктози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄДИНИЙ В УКРАЇНІ СОЛЯНИЙ СОМЕЛЬЄ ПРИВЕЗЛА ДО ЛУЦЬКА ЧОРНУ СІЛЬ