Поділитись:

Посадовців судитимуть за махінації із закупівлями для волинської шахти

Вівторок, 31 жовтня 2017, 16:32

На Волині судитимуть посадовців, які завдали державі шкоди на понад 500 тис. грн під час будівництва шахти "Нововолинська".

Керівник підприємства та головний інженер (він же – голова комітету з конкурсних торгів ДП) задля одержання ПАТ "Макіївський завод "ЛАЗЕР" майже 25 млн грн неправомірної вигоди, сплачених за машини й устаткування для гірничих робіт, у жовтні-листопаді 2015 року внесли у документацію щодо проведення відкритих торгів на закупівлю товарів завідомо неправдиву інформацію про необхідні характеристики предмета закупівлі, – інформує прес-служба прокуратури Волині.

Вчинивши усі дії, аби конкурс виграв "потрібне" підприємство, посадовці за державні кошти закупили у нього для будівництва шахти "Нововолинська" машини та устаткування, технічні характеристики яких не відповідали проекту будівництва шахти.

У подальшому ж, аби адаптувати придбану техніку та змонтувати закуплене устаткування у шахті, вони уклали додаткові угоди з Державним підприємством "УкрНДІпроект", яке виконало роботи із адаптації машин й устаткування для гірничих робіт та їх монтажу у шахті "Нововолинська". За ці роботи було додатково сплачено понад 588 тис. грн.

Незаконними діями посадовців державі завдано тяжких наслідків. Керівник та головний інженер державного підприємства невдовзі постануть перед судом, який і обере для них міру покарання.

Надрукувати
мітки:
коментарів