Поділитись:

Гнідавський цукровий завод планує завершити сезон у грудні

Вівторок, 31 жовтня 2017, 15:32
Гнідавський цукровий завод планує завершити сезон у грудні

Цьогоріч Гнідавський цукровий завод планує завершити сезон в перших числах грудня.

В розпал сезону на Гнідавському заводі працює 700 людей, а в міжсезоння – 400. Завод запустився у вересні, а завершить роботу в грудні саме тому, що хочуть витримати найбільш оптимальний термін роботи зі цукроваріння: від 90 до 100 днів, – повідомляє прес-служба підприємства.

Зі слів директора заводу Ростислава Новосада, на Гнідаві хочуть заготовити буряка в межах 400-500 тисяч тонн.

Директор Гнідавського заводу переконаний, що вирощувати цукровий буряк зараз рентабельно завдяки непоганій ціновій політиці на солодкий пісок. Та й великотоварні господарства у сівозміні не зменшують посівних площ під буряк, а навпаки – збільшують їх.

Гнідавський цукровий завод чи не єдиний в Україні, який не має власних посівів цукрових буряків, а приймає їх від аграрних господарств чи від одноосібних господарів.

"З одного боку, це погано, бо немає твердих гарантій навіть на мінімальну кількість буряка, але з іншого – добре. Бо в такому випадку я не маю права образити чи не розрахуватись із своїм партнером", – зазначив Ростислав Новосад.

Втім без сировини Гнідавський завод цього сезону не лишився. Адже продовжують здавати буряки мешканці з 11 районів Волинської, Львівської та Рівненської областей. 75 % буряка надходить від великотоварних виробників з двох областей – Волинської та Рівненської.

Періодично виникає проблема з довезенням цукрових буряків на завод великогабаритним автотранспортом. Адже, відповідно до постанови Кабміну № 869 від 21 жовтня 2015 року, забороняється рух вантажівок з вантажем більше 40 тонн через руйнацію й без того поганих сільських доріг.

Інколи виникає проблема із довезенням цукрових буряків до пункту призначення. Втім цукрові заводи разом із сільрадами та аграріями спільно намагаються дійти консенсусу і вирішувати цю проблему.

Надрукувати
мітки:
коментарів