Поділитись:

Антимонопольники покарали волинські підприємства за ціни на дрова

Понеділок, 30 жовтня 2017, 17:35

Територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило махінації щодо торгівлі дровами в 11 лісогосподарських підприємств.

ДП "Городоцький лісгосп", ДП "Камінь-Каширський лісгосп", ДП "Ківерцівський лісгосп", ДП "Маневицький лісгосп", ДП "Поліський лісгосп", ДП "Прибузький лісгосп", ДП "Ратнівський ЛМГ", ДП "Цуманський лісгосп", ДП СЛАП "Камінь-Каширськагроліс", ДП СЛАП "Ратнеагроліс", ДП СЛАП "Рожищеагроліс" застосовували з січня 2015 року до грудня 2016 року однакові ціни на паливні дрова хвойних, мягколистяних та твердолистяних порід для населення на верхньому складі в межах території Ратнівського, Любомльського, Шацького, Камінь-Каширського, Маневицького, Рожищенського та Ківерцівського районів Волинської області.

А це є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. Адже аналіз ситуації спростовує наявність об'єктивних причин для вчинення таких дій.

Відділення оштрафувало підприємства у справі на загальну суму 150 тис. грн. за вчинення антиконкурентних узгоджених дій на ринку реалізації дров паливних для населення. Суб'єкти господарювання припинили порушення та сплатили штраф в державний бюджет.

Надрукувати
мітки:
коментарів