Поділитись:

У МОЗі розказали, чого не рекомендують при грипі і ГРВІ у дітей

Понеділок, 30 жовтня 2017, 14:00

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило список ліків, які Центр громадського здоровя МОЗу не рекомендує вживати для лікування грипу чи гострих респіраторних захворювань у дітей. До списку потрапили навіть вітаміни.

"Коли ми захворюємо на грип чи ГРВІ, нам можуть прописати довгий список ліків. Та чи всі вони дієві і варті того, щоб на них втрачати кошти? На жаль, часто – ні, при цьому це можуть бути "розкручені" і дороговартісні препарати, які, втім, не мають доведеної ефективності або не мають застосовуватись для лікування грипу і ГРВІ", – зазначили у МОЗі.

Наталія Маркова, завідувач відділення крапельних інфекцій Волинської обласної інфекційної лікарні, пояснює, що лікувати респіраторні інфекції за класичним протоколом потрібно постільним режимом, вживанням великої кількості рідини та парацетамолом, якщо є велика температура. При нежиті – закапувати ніс, при кашлі – приймати відхаркувальні засоби. Інша справа, якщо є ускладнення чи запалення. В такому випадку підхід до лікування інший. Та в будь-якому випадку лікування повинен визначати терапевт, а пацієнти повинні звертатися до лікаря та не займатися самолікуванням.

Надрукувати
мітки:
коментарів