Єдиний в Україні соляний сомельє привезла до Луцька чорну сіль (фото)
На "WEST RЕST FORUM 2017", який відбувався у п'ятницю, 27 жовтня, у арт-кафе "Стоп-Кадр", що знаходиться у РЦ "Adrenalin City", приїхав єдиний в Україні соляний сомельє.
Творець і куратор конгресу шеф-кухарів "FONTEGRO UKRAINE і FONTEGRO EXPO" Катерина Авдєєва привезла на луцький форум 10 різновидів солі, про які професійно розповіла учасникам.
"Нині в світі нараховується близько тисячі солей. Вивчено та описано близько 300 солей. Ви повинні розуміти, що от завтра, до прикладу, я буду тут випарювати і це буде ще один вид. Моя власна колекція нараховує близько 125-130 видів, тому я це можу говорити зі знанням справи", - звернулася до учасників форуму Авдєєва.
Виявляється, існує така кам'яна сіль, яку дуже люблять вегетаріанці, бо вона пахне яйцем. Також існує і чорна сіль, і копчена на горіхові чи вишні (горіхова пахне чорносливом – ред.), і та, яку випарюють на лимоні, і навіть винна. Уся ця сіль може використовуватися при готуванні, проте є й фінішні солі, які додають у страву вкінці приготування.
Соляний сомельє дозволила учасникам форуму відчути на смак та запах привезені види солей. Учасники ж своєю чергою дегустували речовину та ставили запитання творцю конгресу шеф-кухарів.
"Сіль – це приправа, мінерал, який може зіпсувати смак страви, так його і покращити", - підсумувала Катерина Авдєєва.
Луцький виш перевіряли через аномальну кількість студентів-призовників
Що в будинку та з чого п'є чай власниця вінтажного дому-кафе у Луцьку Яна Тарарай (фото)
Скільки коштує помити вікна у Луцьку перед Пасхою
Замість аптеки: у центрі Луцька відкрився новий магазин «Сімі» (фото)
У Луцьку хотіли вирощувати банани, але депутати – проти