Поділитись:

Відомий луцький ресторатор розповів, як новачки складають гори серветок(фото)

Субота, 28 жовтня 2017, 14:38
Відомий луцький ресторатор розповів, як новачки складають гори серветок(фото)

Відомий луцький ресторатор розповів, як новачки складають гори серветок(фото)

На "WEST RЕST FORUM 2017", який відбувався у п'ятницю, 27 жовтня, у арт-кафе "Стоп-Кадр", що знаходиться у РЦ "Adrenalin City", відомий луцький бізнес-ресторатор Роман Хорзов розповів про те, як новачки-офіціанти освоюють специфіку роботи під час стажувань.

Власник декількох закладів у Луцьку описав типове стажування охочих бути офіціантами у місті.

"З чим стикається взагалі новачок, коли приходить на заклад, і в чому я побачив нашу помилку. Повірте, я її побачив не на перший день своєї роботи, а через декілька років – ми дуже мало уваги приділяємо новачкам. І нас як – приходить стажер, йому представляємо: "Це Валентина Петрівна – адміністратор. Валентина Петрівна створює із другого розміру третій (показує руки в боки – ред.): "Зараз я тебе навчу, іди сюди. Бачиш гору серветок? Ото поскладав до вечора, поняв?". І йде та Валентина Петрівна. Оце перший день людини на роботі. В мене таке було і я таких бачив мільйон. Тобто людина прийшла, думає: "Мене там навчать, бо там написано – вас навчать, безкоштовне навчання" а потім кажуть: "Складай серветки, потім іди на кухню і рахуй соломинки". Ще там щось роби. А потім ще кажуть: "А, то ти все зробив, на меню читай, завтра екзамен". А в меню "ура-маки, фута-маки" і людина, яка ніколи цього не бачила, в неї шок. Я переконаний, що і у вас ці проблеми є, бо вони і у мене є", - описав стажування бізнес-ресторатор.

Відомий луцький ресторатор розповів, як новачки складають гори серветок(фото)

Аби виправити таку несправедливість стажера, Хорзов пропонує частіше залучати його до командної роботи.

"Якщо він складає серветки в команді, то вже він себе й відчуває як в команді. "Всі складають серветки – я не лох", - описав відчуття новачка ресторатор.

Відомий луцький ресторатор розповів, як новачки складають гори серветок(фото)

Також додав, що в команді людина швидше привчається. А через підхід із складанням серветок значна кількість рестораторів упустила дуже багато талановитих людей.

В закладах Хорзова практикують безкоштовну каву з піцою для стажерів. Також проводять тренінгову програму на 7 днів "Офіціант 24/7". Це не зробить одразу зі стажера професіонала, проте офіціант однозначно орієнтуватиметься у цій сфері.

Довідково: нині Роман Хорзов є керівником і співзасновником таких закладів: піцерії "Дядя Pizza", кафе "Львівський штрудель" та відпочинкового комплексу "OPERA", "Ротонда".

Надрукувати
мітки:
коментарів