Власник "Опери" вступив у батл із спеціалістом із харчового коледжу (фото)
На "WEST RЕST FORUM 2017", який відбувався у арт-кафе "Стоп-Кадр", що знаходиться у РЦ "Adrenalin City", в п'ятницю, 27 жовтня, відомий луцький бізнесмен-ресторатор Роман Хорозов розповідав про кар'єру у ресторанній справі.
До того ж ресторатор, який провів більше 500 годин тренінгів, зачепив тему підготовки кадрів, які працюють на посадах барменів, офіціантів та адміністраторів. Бізнес-тренер переконаний, що освіти в цьому напрямку немає.
"У нас ніхто нормально не вчить, якщо і вчить, то за стандартами 62-року. А офіціантів і барменів на хорошому рівні взагалі мало хто вчить. Немає структурного підходу до залучення і навчання персоналу", - зауважив Хорзов у своєму виступі.
Натомість, присутня на форумі завідувач відділення харчових технологій Волинського коледжу НУХТ Тетяна Семенюк заперечила той факт, що освіти в цій галузі немає.
"Я вам скажу так, ми теж зараз стоїмо перед проблемою як навчати. Доступ до інформації – необмежений, проте треба вчити практики. В нас є міністерські програми, проте вони нам дають 30% часу, аби ми працювали із регіональними продуктами, інноваційними технологіями та роботодавцями. Ми завжди раді співпрацювати", - заперечила спеціаліст коледжу.
Та додала, що у закладі звертають увагу на практику, адже є свій навчальний ресторан і багато охочих студентів там її проходять. До того ж, багато роботодавців, просять у навчального закладу студентів для того, аби ті працювали. Адміністрація коледжу через такі черги за студентами навіть думає, аби від цього мати 50-відсоткову матеріальну користь.
"Я хочу зараз бути ректором. Я зрозумів, у кого гроші є", - жартома відповів Роман Хорзов.
Проте наполягав на тому, що освіта працівників ресторанної сфери існує тільки на папері. Все навчання відбувається за старими програмами і тільки ті 30% надають нормальні знання.
"Це те ж саме, якби я пішов на фізкультурний факультет, а мені б казали: "Правильно, Ромчик, стрибати на одній нозі – так високо", а приходять ці 30% і кажуть: "Ти що? На обох вище!". А людина виходить з пар і каже: "Слухай, то як правильно, на правій чи на двох?". То так і у вас виходить, розумієте, немає системи. Її немає тому, що немає кадрів, які пройшли би шлях не теоретичний, а практичний. Просиділи би, посивіли, коли немає чим заплатити зарплату. Коли немає когось – вийшов сам посуд помив декілька разів, кальянчиків декілька розкурив і виніс, бо кальянщика нема. А потім прийшов і вчиш людей. Тоді я це розумію! А в нас виходить більше теорії і люди приходять "сирі" – я працюю з вашим "матеріалом". Вони після вас приходять до нас і ми їх вчимо", - підсумував дискусію бізнес-ресторатор.
Довідково: нині Роман Хорзов є керівником і співзасновником таких закладів: піцерії "Дядя Pizza", кафе "Львівський штрудель" та відпочинкового комплексу "OPERA", "Ротонда".
У Луцьку шукали гламурну власницю «золотої» соски (фото)
У Луцьку сходи біля ТЦ «Егоїст» «вилізли» на тротуар та заважають перехожим (фото)
У Луцьку на місці затишного кафе відкрили новий заклад (фото)
Із присмаком «совка»: у Луцьку представили план території мікрорайону вулиці Клима Савура (відео)
У «Волинській Голландії» працюватиме штатний фотограф: скільки це коштуватиме