Поділитись:

Vox populi: що думають лучани про Геловін (фото)

Неділя, 29 жовтня 2017, 20:00

Уже традиційно в ніч з 31 жовтня на 1 листопада українці святкують Геловін. Свято для нас хоч і не "рідне", проте швидко стало дуже популярним. Розважальні заклади міста заздалегідь анонсували проведення жахливо-містичних вечірок для дорослих і дітей, аби всі охочі мали час на пошук "моторошного" вбрання для маскараду.

Що думають про Геловін лучани і чи потрібно святкувати його в Україні, "Конкурент" запитав у містян.

Людмила:

Взагалі це не традиційне свято для України, але все ж таки, мені здається, це досить цікава ідея і потрібно долучатися до світу, якось йти вперед... Особливо для молоді, мені здається, це досить актуально, тому що зараз такий непростий світ, і інколи потрібно розважатися і виявляти свою негативну сторону таким чином. Мені здається, це досить позитивний крок у розширенні свідомості української. І взагалі це досить цікаво. Особисто я була на такій вечір, але вона була не масштабного характеру – ми в університеті святкували. Було досить цікаво. Щось нове.

Тамара:

В Україні, вважаю, не потрібно святкувати Геловін. Мені особисто не подобається це свято. І в школі ми його теж не відзначали.

Олег:

Якщо свято, то чому б і не святкувати? Ми ходили на вечірки з нагоди Геловіну. Це весело.

Влада:

Чи потрібно святкувати? А чому б і ні? Я на вечірках не була, але у мене день народження на Геловін, тому я просто святкую свій день народження. А до Геловіну ніякого відношення не маю. Якщо взяти з історичної точки зору, то це свято до нас взагалі ніякого відношення не має. Але якщо молодь хоче порозважатись, то в неї спосіб якийсь, аби напитись чи погуляти, то будь ласка, нехай... Але з традиційної точки зору, з нашої, української, я вважаю, що воно не потрібно.

Альона:

Потрібно святкувати. Ми сьогодні святкували в школі. Дітям цікаво святкувати Геловін, знайомитись із традиціями інших народів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX DEI: ЧИ ПОТРІБЕН УКРАЇНІ ГЕЛОВІН?

Надрукувати
мітки:
коментарів