Як у Луцьку на форумі равликів їли (фото)

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 17:00

У стінах арт-кафе "Стоп-Кадр", що знаходиться у РЦ "Adrenalin City" в п'ятницю, 27 жовтня, на форум зібралися ресторатори, маркетологи, адміністратори та усі, хто дотичний до сфери ресторанно-готельного бізнесу.

Шеф-кухар Юрій Хазіпов

На "WEST RЕST FORUM 2017", який цьогоріч мав тему "Ресторанний бізнес: від глобальних проблем до регіональних рішень", відбувся майстер-клас від луцького шеф-кухаря Юрія Хазіпова. Ресторатор розповів про використання регіональних продуктів та приготував волинських равликів.

Під час майстер-класу учасники уважно слухали успішного шеф-кухаря та нотували важливі "секрети кухні". Хазіпов розповідав про різні варіанти приготування місцевих равликів – із додаванням лимонної кислоти, різною кількістю солі-перцю та порівнював із закордонною кухнею.

Подача готової страви відбулася із хлібом. Учасникам розповіли, як варто їсти саме тіло равлика, потому розпочалася дегустація. Варто зауважити, що присутні не боялися їсти таку екзотичну страву та говорили, що це доволі смачно.

Також шеф-кухар порекомендував учасникам форуму відроджувати волинську кухню, питати рецепти у бабусь, навіть навів приклад вдалого введення в меню закладу товкмачів. Хазіпов радив не боятися використовувати у своїй кухні голубів, жаб і тих же равликів, адже в інших країнах ці страви успішно користуються успіхом, тож варто і в Україні готувати щось незвичне, проте смачне та цікаве.