Поділитись:

Суд не задовольнив позов Запотоцького у справі депутатів-відкликанців

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 14:02
Суд не задовольнив позов Запотоцького у справі депутатів-відкликанців

Волинський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову з відкликання 5-ох депутатів Луцькради Артема Запотоцького.

Про це стало відомо під час засідання 27 жовтня, – повідомляє ВолиньPost.

У позові представник ініціативної групи Артем Запотоцький просить визнати постанову ТВК про припинення відкликання протиправною, а також відправити звернення до керівних органів партій БПП "Солідарність" та Радикальної партії щодо позбавлення мандатів Євгена Ткачука, Олександра Козлюка, Аркадія Соломатіна, Сергія Були та Костянтина Петрочука.

Представник Запотоцького Дмитро Бурда зауважив, що вибори відбувалися в багатомандатному виборчому окрузі. Тож право вносити пропозицію про відкликання депутата є у громадян, які є виборцями цього округу. Окрім того, він нагадав, що було повідомлення про те, що Радикальна партія виключить трьох депутатів, яких і вимагали відкликати лучани.

Святослав Туз, який представляє інтереси відкликанців, наполягав, що виборець, який проживав у межах округу, де обирався, наприклад, Євген Ткачук, не є в виборцем стосовно інших депутатів. Тому і право відкликання належить мешканцям різних округів. На його думку, неправильно вирахували й квоту на відкликання.

Адвокати позивача зауважили, що мають вже 500 підтверджених підписів разом із копіями документів осіб, які є луцькими виборцями. Після розгляду доказів відбулися тривалі судові дебати, де сторони відстоювали свої позиції.

Головуючий суддя Валентин Дмитрук озвучив постанову, згідно із якою у задоволенні адміністративного позову Артема Запотоцького відмовили у повному обсязі.

Нагадаємо: депутат міської ради та керівник громадської ініціативи "Депутати, на вихід" Артем Запотоцький подав позов до Волинського окружного адміністративного суду на рішення Луцької міської виборчої комісії щодо зупинки процесу відкликання 5 депутатів Луцької міської ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024